RadioVisie

  • .
    .

StuBru’s Tijdloze stream kreeg (in stilte) ‘promotie’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De VRT blijft er de randjes aflopen om zijn nieuwe digitale (muziek)producten in de markt te zetten, hoewel dat door politiek Vlaanderen al enkele jaren geleden strikt – nou ja – aan banden werd gelegd.

Zo wisten we al dat via RadioPlus, de eigen radio-app van de VRT, sinds een jaar drie extra digitale muziekstreams worden aangeboden die je niet via de ether kunt beluisteren: MNM UrbaNice, MNM Back to the 90s & nillies en StuBru’s De Tijdloze. Die drie kwamen bovenop Ketnet Hits, dat al langer bestaat als een online-stream.

De nieuwste ‘move’, waarover de VRT zelf weer in alle talen zwijgt, is dat de stream van ‘De Tijdloze’ nu ook is toegevoegd aan het digitale radioaanbod van Telenet (foto boven). De Tijdloze vervangt er Sporza op kanaal 909. Op zich was Sporza de laatste jaren wel een overbodig kanaal geworden, omdat Radio 1 al geruime tijd niet meer specifiek wordt ontkoppeld voor sportuitzendingen.
Sporza is trouwens ook verdwenen als aparte stream in RadioPlus.

Niettemin blijft het opmerkelijk dat de VRT nu één van zijn specifieke online-producten ‘promoveert’ naar de kabel. De vraag kan natuurlijk gesteld worden of de kleine lettertjes van de beheersovereenkomst van de VRT dit wel toestaan, maar we durven gokken dat op dat vlak weer bewust de nodige vaagheid werd gelaten. Het woordje ‘kabel’ komt er namelijk niet één keer in voor. (RDS)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx