RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

StuBru zorgt voor de soundtrack bij De Warmste Week

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns draaien verzoekplaten voor het goede doel

Over exact zestien dagen start ‘De Warmste Week’, de benefietactie van StuBru die de voorbije jaren uitgegroeide tot de grootste solidariteitsbeweging in Vlaanderen, en die wordt ondersteund en gedragen door alle VRT-netten. Zeven dagen lang, de klok rond, radio in en vanuit Kortrijk. Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns draaien er verzoekplaten voor een goed doel dat de luisteraars zelf kiezen.

Eva De Roo presenteert voor de vijfde keer De Warmste Week. Joris Brys en Fien Germijns doen dit voor het eerst. Het Nelson Mandelaplein in de Guldensporenstad is het kloppend hart van Studio Brussel, maar de radiozender trekt ook zelf de stad in. Reporters Michèle Cuvelier en Stijn Vandevoorde gaan er op zoek naar warme verhalen en nemen muziek mee om actievoerders en vrijwilligers te bedanken.

° Lees verder onder de foto

Music is our answer

Vijf Kortrijkse muzikanten hebben de handen in elkaar geslagen om een eigen versie te maken van ‘Music is the answer’. Met deze song benadrukken Amenra, Balthazar, Goose, SX en Ozark Henry dat muziek dit jaar meer dan ooit centraal staat. Op het Nelson Mandelaplein zal er veel live muziek zijn van nationale en internationale artiesten. Er is ook een podium voor lokaal talent. De optredens worden gecureerd door een aantal Kortrijkse organisaties, zoals het sociaal-artistiek jongerencultuurcentrum De Stroate en concert- en festivalorganisator Wilde Westen.

Back to back

Met back to back lanceert Studio Brussel dit jaar een nieuw live concept. Elke avond treden twee artiesten samen op voor één goed doel. Onder meer Zwangere Guy speelt back to back met Arno, Brihang doet het samen met Het Zesde Metaal. Het resultaat is een unieke reeks duoconcerten in de Kortrijkse zaal Depart. Op maandag 9 december om 10:00 uur start de ticketverkoop.

Line-up

• Woensdag 18 december: White Lies & Whispering Sons (voor Move To Improve)
• Donderdag 19 december: Balthazar & Trixie Whitley (voor De Korf vzw)
• Vrijdag 20 december: Bear’s Den & Selah Sue (voor Te Gek!?)
• Zaterdag 21 december: Joost & Kraantje Pappie (voor TEJO Kortrijk)
• Zondag 22 december: Brihang & Het Zesde Metaal (voor Streekfonds West-Vlaanderen – De Muziekbank)
• Maandag 23 december: Zwangere Guy & Arno (voor Zwangerinbrussel XL)

Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns (credits: Studio Brussel)

Feesten voor het goede doel

Daarnaast zijn er ook drie Parties waar iedereen kan feesten voor het goede doel. Studio Brussel-presentator en Instagram-fenomeen Average Rob host samen met dj Omdat Het Kan Soundsystem De Warmste Boit op donderdag 19 december. Gasten zijn onder meer Glints en Murdock. Het Kortrijkse Alcatraz-metalfestival doet Depart dan weer op zijn grondvesten daveren op vrijdag 20 december met de Alcatraz Metal Party. Op zaterdag 21 december brengt de Kortrijkse electro-rockband Goose hun zinderende concept Goose Nonstop.

Duurzaamheid

Studio Brussel koos ervoor om dit jaar uit te zenden vanuit een stad, optimaal bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor de gelegenheid heeft de NMBS zelfs een speciaal treinticket om vanuit elk Belgisch station voordelig naar Kortrijk te sporen. Het kost €12,00 waarvan €2,00 rechtstreeks naar alle goede doelen gaat. De NMBS breidt ook de capaciteit naar Kortrijk uit om mensen zoveel mogelijk de kans te geven Studio Brussel te bezoeken.

Daarnaast onderneemt de zender dit jaar opnieuw actie om minder afval te produceren door middel van herbruikbare bekers op het terrein. De zelfontworpen herbruikbare bekers die talloze keren gebruikt kunnen worden zijn een milieuvriendelijk alternatief voor de plastic wegwerpbekers.

° De Warmste Week op Studio Brussel, online via stubru.be en vanaf woensdag 18 december live op Eén, Eén+, Canvas en Ketnet.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Studio Brussel

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx