RadioVisie

  • .
    .

StuBru – ‘The Greatest Switch’: Push breekt record

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Voor het vijfde jaar op rij dé beste dance classic volgens de luisteraars

‘Universal Nation’ van de Belgische artiest Push is door de luisteraars van Studio Brussel, voor het vijfde jaar op rij, uitgeroepen tot de beste dance classic tijdens ‘The Greatest Switch’. Goose en Cherrymoon Trax doen dit jaar haasje over. Goose stijgt met ‘Synrise’ naar de tweede plaats. Cherrymoon Trax vervolledigt de volledig Belgische top 3 met ‘The House of House’.

We kunnen en mogen niet meer uitgaan. Van parties en clubs is nog een hele tijd geen sprake. Maar er is ‘The Greatest Switch’ voor een feest op de radio. Onder meer StuBru-dj’s Jeroen Delodder en Bert Van Steenberghe draaiden  samen met enkele top dj’s, zoals Jeroen – The Subs – De Pessemier, Yves Deruyter, Franky Jones, Dj Licous en Peter Decuypere, de favoriete dance platen van de StuBru-luisteraars aan elkaar.

Wat in 1998 uitkwam als een B-kantje staat dit jaar voor het vijfde opeenvolgende jaar op nummer 1. Dat is nog nooit gebeurd in de geschiedenis van de lijst. Laurent Garnier stond met ‘The Man with the Red Face’ vier keer (niet onafgebroken) op nummer 1. Push en zijn ‘Universal Nation’ (foto onder) doet dat vijf keer op een rij. Een unicum.

° Lees verder onder de foto

Sterke Bicep

Vorig jaar stond Bicep nog niet in ‘The Greatest Switch’, dit jaar wel en liefst met twee nummers in de Top 100. Sterker zelfs: Bicep scoort dit jaar meteen de twee hoogste nieuwkomers: ‘Glue’ komt nieuw binnen op plaats 32 en de Bicep edit van Dominica – ‘Gotta Let You Go’ op plaats 62.

Het epische (en toepasselijk getitelde) ‘Time’ van Pachanga Boys is het langst durende nummer. De song die dik een kwartier (!) duurt, wint dit jaar 61 plaatsen en stijgt tot op nummer 24. Alleen Daft Punk maakt met ‘Aerodynamic’ een nog grotere sprong van 163 plaatsen. Paul Kalkbrenner is de enige artiest die met twee producties in de top 10 staat. In totaal heeft hij zes platen in The Greatest Switch. Zijn remix voor Stromaes ‘Te Quiero’ (alleen uitgebracht in Duitsland, maar wel vaak te horen in zijn live sets) staat dit jaar voor het eerst in de lijst.

Daft Punk x 9

Mysterie en afwezigheid lonen: Daft Punk scoort met ‘Aerodynamic’ de sterkste stijger: van plaats 271 naar 108. Een helm en al jarenlang geen optredens… maar mysterie en afwezigheid haalt Daft Punk niet uit de harten van de StuBru-luisteraars: geen enkele andere artiest overtreft de groep die met maar liefst negen nummers genoteerd staat.

De helft van de top 10 bestaat uit Belgische platen. In totaal staan 74 ‘nationale’ nummers in The Greatest Switch, waarvan 28 in de top 100. Er zijn dit jaar ook 35 nieuwe nummers. Daarbij onder meer de twee hoogste nieuwkomers van Bicep, en ook platen van StuBru-(ex-)residente Charlotte de Witte, huidig resident Dj Licious en ook Amelie Lens. De (voorlopig) grootste hits van Charlotte en Amelie zijn nog geen drie jaar oud en komen daarom niet in aanmerking voor deze classics lijst, maar dat die jonge techno de komende jaren in de lijst zal verschijnen lijkt nu al zeker. Andere nieuwkomers zijn onder meer Jamie XX, Robyn, Caribou, Midland en Blaze.

Dit is de volledige top 10:

01 ‘Universal Nation’ – Push
02 ‘Synrise’ – Goose
03 ‘The House of House’ – Cherrymoon Trax
04 ‘The First Rebirth’ – Jones & Stephenson
05 ‘Feed Your Head’ – Paul Kalkbrenner
06 ‘Born Slippy (NUXX)’ – Underworld
07 ‘Sky and Sand’ – Paul & Fritz Kalkbrenner
08 ‘Domino’ – Oxia
09 ‘The Man with the Red Face’ – Laurent Garnier
10 ‘Housewife’ – Daan

° Bekijk hier de volledige lijst.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Studio Brussel

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx