RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Studio Brussel steekt Belgische live sector hart onder de riem

Dit najaar trekt Studio Brussel twaalf zondagen op rij langs Belgische concertzalen en clubs met de #ikluisterbelgisch clubtour. Rik De Bruycker gaat de noodlijdende muzieksector een stem geven. In april lanceerde Studio Brussel al de stream #ikluisterbelgisch. Op de radio ging het uitgebreid over de gevolgen van de coronacrisis voor de muzieksector, via de digitale stream horen luisteraars nieuwe Belgische muziek.

Nu dit najaar de concertzalen nog grotendeels leeg blijven, wil Studio Brussel de sector extra onder de aandacht brengen. Dat is broodnodig, vertelt Mike Naert van LIVE2020, het solidariteitsfonds voor de Belgische livemuziek: “De #ikluisterbelgisch clubtour is een gedroomd platform om aan de luisteraars de problematiek van ons Belgisch live circuit uit te leggen. We hebben de steun nodig van elke concert- en festivalganger als we na de coronacrisis nog een live circuit willen hebben. Studio Brussel-luisteraars vormen het hart van ons normale publiek. Het zal deugd doen om hen te betrekken in het zoeken naar een duurzame oplossing voor de heel zwaar getroffen muzieksector.”

Luc Nowé, directeur van VI.BE, het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector onderschrijft dat: “#ikluisterbelgisch is een belangrijk platform van Studio Brussel om de clubs, muzikanten en sector in deze bizarre tijden de nodige support te geven. We want more!” Marc Steens van ClubCircuit benadrukt de rol van de livesector in het muzieklandschap: “Clubs zijn plekken waar muzikaal talent zijn eerste speelkans krijgt. Ze zijn een belangrijke voedingsbodem voor Belgische bands en artiesten. Zeker nu deze door de coronacrisis maar op beperkte schaal concerten kunnen organiseren, verdienen ze alle steun. Er gaat nog altijd niets boven de ervaring van een subliem liveconcert. We mogen trots zijn op ons rijke concertlandschap.”

De clubtour start nu zondag 6 september in De Casino in Sint-Niklaas, en trekt dan langs de belangrijkste concertzalen en clubs van Vlaanderen en Brussel om op zondag 29 november te eindigen in de AB. Studio Brussel-presentator Rik De Bruycker heeft er zin in: “Dat gaat verdikke deugd doen om opnieuw in een concertzaal te staan! En om daar dan ook nog eens jonge Belgische artiesten te kunnen uitnodigen, is al helemaal geweldig! Zondag wordt weer een hoogdag, vol nieuwe Belgische ontdekkingen.”

° #ikluisterbelgisch clubtour: vanaf zondag 6 september van 17:00 tot 19:00 uur op Studio Brussel.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Studio Brussel
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx