fbpx

RadioVisie

  • .
    Broadcast Partners
    .

StuBru’s-Christophe Lambrecht overleden (video)

Alweer is de radiowereld in diepe rouw. StuBru-presentator Christophe Lambrecht (foto bovenaan – credits: VRT) is overleden op zijn achtenveertigste. “We hebben droevig nieuws uit eigen huis”, klonk het op Studio Brussel. Het bericht werd daarna aan verschillende media bevestigd door VRT-woordvoerder Bob Vermeir. Volgens StuBru-nethoofd Jan Van Biesen is de presentator overleden aan hartfalen.

Bij de jongerenzender presenteerde Lambrecht het programma ‘Music@Work’ tijdens de voormiddag, de voorbije week was hij trouw op post. Eergisteren vrijdag draaide hij nog op een feestje in ‘Plein Publik’ in Antwerpen, dat hij zelf aankondigde op zijn Instagram-pagina.

Hij was ook een van de drie presentatoren van de eerste editie van de ‘Music for Life’ liefdadigheidsactie in 2006. In het Glazen Huis kreeg hij de bijnaam Lambi Bambi, omwille van zijn rustige, diepe en warme stem. Tijdens de derde Music For Life coördineerde hij ‘Run for Life’ in Antwerpen. Lambrecht was ook de vaste presentator van ‘Feest in het mark’, een festival dat elk jaar in augustus doorgaat aan de donkvijvers in Oudenaarde. Hij werkte regelmatig samen met Peter Vande Veire op evenementen en fuiven.

Christophe Lambrecht werd geboren in Herentals op 25 augustus 1970 en woonde in Edegem. Zijn eerste radiostapjes zette hij in 1986 bij de toenmalige lokale radio Media in Herentals. Professioneel begon hij als regie-assistent bij VTM om in 1994 over te stappen naar RTV,  de regionale tv van de Kempen en Mechelen. Na twee jaar ging hij als journalist aan de slag bij VTM om in 1997 als reporter bij Woestijnvis te starten. In 1999 werd hij presentator bij Studio Brussel.

In 2015 was Lambrecht enkele maanden afwezig wegens ziekte, maar achteraf werd nooit bekendgemaakt waaraan hij precies leed. In de herfst van 2017 brak hij zijn enkel en bleef toen ook heel even weg van de radio. Hij laat een vrouw en drie kinderen na. (TB)


TVV Sound
Belgian Radio Day
TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight

Meer over Studio Brussel

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns draaien verzoekplaten voor het goede doel Over
Studio Brussel zendt ieder jaar ‘De Tijdloze’ uit, een eindejaarlijst van de honderd meest onvergetelijke
Radio Contact heeft 'een openbaar bod tot overname' van Radio Donna of Studio Brussel gedaan.
Studio Brussel lanceert een nieuw digitaal kanaal: The Greatest Switch. Vanaf nu kan iedereen non-stop luisteren naar dance classics via
Alle toonaangevende radiostations ruilden inmiddels hun zomerse outfit voor een aangepaste herfst- en winter-inkadering. NRJ,
Studio Brussel neemt deel aan een zeven uur durend radioprogramma dat integraal op zeven andere
David Van Ooteghem mag niet overstappen naar de opvolger van Donna. Hij hoort niet thuis
Logo’s! De meest iconische zijn deze die nooit of nauwelijks veranderen. Althans, zo lijkt het

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Radioblad 135: Veronica, Feest! en Virgin (audio & video)

Radioblad 134: Radiofeesten, en veel Veronica (audio)

Frankrijk: Stilte voor de storm bij Europe 1 (audio)

Radioblad 133: Eclips TV, Billboard en MA 45 (audio)

VS: onderzoekers bouwen eerste laser radiozender én -ontvanger

Studio Brussel lanceert ‘Ramadamadingdong’

Sluiten