RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

StuBru: Pearl Jam op 1 in ‘De Tijdloze 100’

Voor het vijfde jaar op rij is ‘Black’ van Pearl Jam de nummer 1 in ‘De Tijdloze 100’ van Studio Brussel. Dat is de lijst met de meest tijdloze platen volgens hun luisteraars. ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen staat op de tweede plaats, ‘Mia’ van Gorki vervolledigt het podium. ’Smells like teen spirit’ van Nirvana valt zo uit de top 3 en behaalt zijn laagste positie in meer dan twintig jaar.

Het is ondertussen een jarenlange eindejaarstraditie: elk jaar op 31 december zendt Studio Brussel de honderd meest tijdloze platen uit. Presentatoren van dienst waren voor de dertiende keer op rij Roos Van Acker en Steven Lemmens (foto bovenaan). Dit jaar kon iedereen voor het eerst mee aftellen tijdens De Tijdloze Countdown. Vier dagen lang werden, samen met ex-presentatoren de beste platen die De Tijdloze 100 gedraaid nét niet haalden.  

Dit zijn de meest opvallende weetjes:

• ‘The sound of silence’ van Disturbed is de sterkste stijger. Vorig jaar kwam het nummer nieuw binnen op 94, nu werd een stijging genoteerd van liefst 57 plaatsen naar 37. Een uitzonderlijke prestatie voor een song die nog maar vier jaar oud is.
• Fleetwood Mac scoort heel goed. Samen met Metallica zijn ze de enige band met vier opnames. De groep staat bovendien voor het eerst in de top 10 met ‘The Chain’, ‘Everywhere’, meteen ook de tweede sterkste stijger.
• Er staan ook acht nieuwe liedjes in de lijst, maar slechts één haalde nooit eerder in De Tijdloze 100: PJ Harvey maakte dit jaar haar debuut met ‘Down by the water’.

De top 10 van De Tijdloze 100

01 (1) ‘Black’ – Pearl Jam
02 (2) ‘Bohemian rhapsody’ – Queen
03 (5) ‘Mia’ – Gorki
04 (4) ‘Wish you were here’ – Pink Floyd
05 (3) ‘Smells like teen spirit’ – Nirvana
06 (14) ‘The Chain’ – Fleetwood Mac
07 (8) ‘Shine on you crazy diamond’ – Pink Floyd
08 (7) ‘Stairway to heaven’ – Led Zeppelin
09 (9)  ‘Sultans of swing’ – Dire Straits
10 (6) ‘One’ – Metallica 

° De volledige lijst van De Tijdloze 100 vind je hier terug.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx