RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

StuBru: Music was the answer

137 000 Vlamingen kwamen samen in muziekstad Kortrijk

De Warmste Week zit erop. Het opgehaalde bedrag maakte indruk, zelfs NPO Radio 1 uit Nederland had er een item over in de ochtendlijke nieuwsbulletins op deze Eerst Kerstdag. Studio Brussel maakte zeven dagen lang, de klok rond radio in Kortrijk. Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns draaiden onafgebroken verzoekplaten voor het goede doel. Op die manier werd iedereen met muziek bedankt.

De afgelopen week bezochten 137.000 unieke personen het Nelson Mandelaplein, het kloppend hart van de actie. Ze vertelden er vooral voor welk goed doel zij alles gegeven hebben en hoe zij kracht putten uit muziek. Studio Brussel-reporters Michèle Cuvelier en Stijn Van de Voorde trokken de stad in op zoek naar warme verhalen en namen muziek mee om actievoerders en vrijwilligers van Kortrijk te verrassen. Met de nieuwe themasong ‘Music is our answer’ benadrukten de vijf Kortrijkse muzikanten Amenra, Balthazar, Goose, SX en Ozark Henry en Daft Studios dat de kracht van muziek dit jaar meer dan ooit centraal stond.

Vincent Van Quickenborne, burgemeester Kortrijk: “Het was een historische week voor onze stad. We hebben nog nooit zoveel mensen over de vloer gehad. Er waren nooit zo veel acties van verenigingen, handelaars en bedrijven. Dat wij de muziekstad bij uitstek zijn, heeft heel Vlaanderen kunnen horen. We zijn trots dat Kortrijk kon knallen!”

Jan Van Biesen, nethoofd Studio Brussel: “De belangstelling hier in Kortrijk heeft mij echt van mijn sokken geblazen. Dikke merci aan alle Kortrijkzanen voor hun gastvrijheid en goesting en aan de vele bezoekers en actievoerders van overal in Vlaanderen. Het was hartverwarmend om vast te stellen dat in deze tijd van polarisatie en wantrouwen onze muziek zo veel mensen samen heeft gebracht en voor zo veel enthousiasme, troost en broodnodige hoop heeft kunnen zorgen. Of zoals deze week mij iemand zei: ’t Es nog al nie naar de wuppe.”

Wie van extra veel cijfertjes houdt over de muziek en de artiesten die gedurende de zeven voorbij kwam, kan die hier terugvinden.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Studio Brussel
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx