RadioVisie

  • .
    .

Streekradio’s vzw ontvouwt ambitieuze plannen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Streekradio’s vzw, de vereniging die verantwoordelijk is voor de radiozenders MIG, SU fm en nieuwssite radiomig.be, heeft ambitieuze plannen. Na de uitbreiding van MIG naar Ninove en Zottegem in 2018 en de opstart van het nieuwe radiostation SU fm in 2019, wil de vereniging de komende jaren verder groeien. Daarvoor zijn ze op zoek naar iedereen wiens spaarboekje al even niets meer oplevert. 

De vzw Streekradio’s is sinds 1981 actief als radio MIG in Geraardsbergen (104.9 FM). In 2001 volgde een uitbreiding met de nieuwssite radiomig.be. In 2018 kon MIG uitbreiden in Ninove (106.2 FM) en Zottegem (105.2 FM). Een jaar later kon een tweede radiostation opgestart worden: SU fm. Te beluisteren in Ninove (106.6 FM) en Geraardsbergen (106.9 FM). Net zoals bij MIG, wordt op SU fm heel wat regionale informatie uitgezonden. Maar muzikaal klinkt het station helemaal anders. Er wordt gemikt op de iets oudere levensgenieters onder het motto ‘Plezante radio!’. 

Joachim De Leeuw (voorzitter): “Als vzw teren we op de inkomsten die onze radiozenders binnenbrengen. Grotendeels in de vorm van radioreclame. Onze inkomsten stijgen jaarlijks, waardoor we met MIG, SU fm en radiomig.be drie sterke rendabele merken hebben uitgebouwd. Ondanks corona, blijven we het vertrouwen krijgen van onze klanten en luisteraars. Dat geeft ons de zin om er ook de komende jaren sterk tegenaan te gaan. We willen met Streekradio’s verder groeien. Dat zien we helemaal zitten met de aanwerving van extra mensen die onze merken nog meer kunnen uitbouwen”. 

Investeer en Win-Win! 

“Om te kunnen blijven groeien, zijn we op zoek naar particulieren die mee willen investeren in de toekomst van vzw Streekradio’s. Daarom hebben we een ‘win-win situatie’ uitgebouwd. Naast de groei van onze socio-culturele vereniging, zorg je ook zelf voor de groei van je spaarcenten. Bij de bank brengen ze immers al enkele jaren niets meer op. Met de groep gezochte investeerders, willen we een pak goeie ideeën uitwerken. Een deel daarvan bestaat in het meer ondersteunen van het socio-culturele leven in Geraardsbergen, Lierde, Ninove en Zottegem”. 

“Concreet zijn we op zoek naar streekgenoten die op hun spaargeld een mooie rente willen verdienen van 1,75% per jaar en dat over een termijn van acht jaar. Dankzij de steun van de overheid krijg je bovendien een fiscaal voordeel en ben je beschermd. Elke maand wordt een deel van je geleende bedrag afbetaald. Op die manier hoef je je spaarcenten geen jaren te missen, en krijg je er bovendien een mooie rente en een fiscaal voordeel bovenop”. 

° Interesse in dit project of meer info? Neem dan contact op via info@streekradios.be of Streekradios.be. 

Wat is een Win-Win lening? 

Met de Win-Win lening wil de Vlaamse overheid particulieren ertoe aanmoedigen geld uit te lenen aan ondernemingen die financiële steun kunnen gebruiken. Particulieren kunnen hen zo een duwtje in de rug geven. Je draagt bij aan een gunstiger ondernemingsklimaat en krijgt een financieel voordeel dat bestaat uit: 1) Een jaarlijkse rente van 1,75 %. 2) Een jaarlijks belastingkrediet van 2,50 % op het openstaande kapitaal van de Win-Win lening.  3) De mogelijkheid tot een eenmalig belastingkrediet van 40% in het geval dat (een gedeelte van) de Win-Win lening niet wordt terugbetaald. 

° Meer info vind je ook op de website van de Vlaamse overheid


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

MIG wordt streekradio

Morgen, zaterdag 1 september wordt radio MIG officieel gelanceerd in Ninove en Zottegem. Dat gebeurt Lees verder

Blad 645: Meer VRM, Radio 10 & radiovolk op tv

De radio-rapporten van de Vlaamse Regulator voor de Media. Stemmen voor 'de langste en de Lees verder

Blad 592: ROXX, Noorwegen en MIG

Na de verbanning op DAB+ slaat ROXX een beetje terugNoorwegen: de uitzondering die de regel Lees verder

MIG is op zoek naar straten en pleinen

De Vlaamse Feestdag is het uitgelezen tijdstip voor een muzikaal straatfeest. Radio MIG koppelt er Lees verder

Student@Night: DWW-platform tijdens eigen radiomarathon

Morgen, donderdag 1 december om 20 uur trapt Student@Night in samenwerking met PXL Radio een Lees verder

Radio Noordzee start apart kerstkanaal

De kerstmuziek wordt aangevuld met regionaal nieuws, een kerstweerbericht en de verschillende kerstevents aan de kust worden Lees verder

Radio Star haalt 13.000 euro op voor MFL-Herzele

Radio Star uit Herzele sloot een tweedaagse verzoekmarathon voor een goed doel met succes af.

AjoinMusic startte 17de seizoen

Burgemeester Christophe D’Haese en voorzitter van het feestcomite Wendy Wauters lanceerden de uitzendingen met een Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx