RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

STIP IT: Ook in 2023 met de hulp van MNM en Radio2 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

STIP IT trekt de grens over naar Nederland

Zondag 29 januari werd een nieuwe editie van STIP IT gelanceerd. Daarvoor werkt Ketnet voor de tweede keer samen met MNM en Radio2. Want niet alleen kinderen en jongeren maar ook volwassenen kunnen het slachtoffer worden van pestgedrag. En dat aanpakken, dat doe je niet alleen. De nieuwe boegbeelden van de STIP IT-actie zijn Ketnet-wrapper Sarah Mouhamou, MNM-Dj Brahim Attaeb en Radio2-presentatrice Karolien Debecker.

Gloednieuw themanummer ‘Dromen’

Ze nemen dit jaar het voortouw om de lijn te trekken tegen pesten. De drie VRT-merken werken samen om op een laagdrempelige manier zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om zich te engageren. Sinds de start van het initiatief is STIP IT uitgegroeid tot een vaste waarde in Vlaanderen en sinds 2022 werkt men samen met Radio2 en MNM om ook jongeren en volwassenen te engageren.

Het themanummer, ‘Diamant’ van CAMILLE, was vorig jaar ​een succes bij kinderen, jongeren én volwassenen. Lotte De Clerck en Francisco Schuster zongen net nieuwe themanummer, een uitnodiging om iedereen te accepteren voor wie die is en elkaar graag te zien!”

° Lees verder onder de clip.

De Vlaamse week tegen pesten

De Vlaamse week tegen pesten is een jaarlijks weerkerend initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, in samenwerking met Ketnet, Radio2, MNM en WAT WAT. De actie vindt dit jaar al voor de elfde keer plaats. De actieweek wordt telkens georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie, dit jaar van vrijdag 10 februari tot zaterdag 18 februari.

STIP IT trekt de grens over naar Nederland

De vier stippen zijn intussen een begrip in Vlaanderen en Brussel maar de actie krijgt ook ​ weerklank over de grens. NPO Zapp -het kinderkanaal van de Nederlandse publieke omroep- ging vorige week van start met hun eerste Stip it-actie. Presentatoren Anne-Mar Zwart, Nizar El Manouzi en Stefania Liberakakis zijn ambassadeurs van de Nederlandse themaweek tegen pesten. De programmering van NPO Zapp staat van vrijdag 10 februari tot en met zaterdag 18 februari ook in het teken van Stip it met diverse programma’s rondom het thema.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx