RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Sterke winst Grand Prix Radio dankzij Max

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Met de excellente prestaties van F1 wereldkampioen Max Verstappen ontwaakt Grand Prix Radio op spectaculaire wijze uit de korte winterslaap. Er waren de adembenemende duels van de Nederlandse coureur met zijn Monegaskische concurrent Charles Leclerc. Maar ook de controversiële race in Saudische circuit nabij Jeddah – waar vlakbij een raketaanval plaatsvond -, zorgde voor opschudding. Het genereerde extra in aandacht voor de sportzender.

Aanvankelijk een kleinschalige project, maar de afgelopen maand doorgestoten naar de top 10 van meest gestreamde radiostations. Voorlopig nog ver van de podiumplaatsen verwijderd, maar gezien de toenemende populariteit van het racefenomeen blijft alles mogelijk. Tijd dus voor een hernieuwde kennismaking.

Schoorvoetend start

Grand Prix Radio schoot onder impuls van de oud Radio Veronica-presentator Alexander Stevens en de alom gerespecteerde journalist Olav Mol op zeer bescheiden basis en met relatief weinig verwachtingen uit de startblokken. Net toen de zevenvoudige wereldkampioen Michaël Schumacher definitief de F1 de rug toekeerde, zorgde het Nederlandse televisiestation Ziggo Sport voor een reeds lang gewenste uitbreiding van de toenmalige verslaggeving. Dit om zij die het zonder de bewegende beelden moesten doen, beter bij de acties op de circuits te betrekken. Een meer dan geslaagde zet vermits vele facetten van de vrij complexe racewereld nauwelijks nog geheimen kenden.

Max met de max

De komeetachtige opmars van de in Hasselt geboren zoon van oud F1-rijder Jos Verstappen bleek een godsgeschenk. De vaak controversiële rijstijl van Max Verstappen, de coureur met een patent op bloedstollende inhaalmanoeuvres, joeg de belangstelling onvermijdelijk de hoogte in. Zeker wanneer ‘Mad’ Max in 2016 handig van het uitvallen van de twee topfavorieten Lewis Hamilton en Nico Rosberg, tijdens de Spaanse Grote Prijs in Barcelona, profiteerde om op imperiale wijze zijn palmares met een allereerste overwinning te kleuren. Grand Prix Radio surfte vrolijk mee op deze euforie en nodigde de fans uit om alles ook via DAB+, iPhone, smartphone, computer te volgen. Tevens werd geprobeerd om via lokale evenementenfrequenties op FM, zoals in Francorchamps, een extra platform aan te bieden.
Op het ritme van de rondscheurende bolides

De mix van ‘all time’ (dansbare) hits en korte bijdragen, waaronder samengevatte reacties van de F1-piloten tijdens de verplichte vrijdagse persconferenties vormt, mede door de verlenging van de uitzendrechten, één van de steunpilaren voor het concept waardoor de fans niets missen. En wie er totaal niets voor voelt om naar de rechtstreekse beelden van het onlangs geïntroduceerde en meteen fel bekritiseerde Viaplay over te schakelen, krijgt het commentaar van Olav Mol (foto) tijdens de kwalificatie en tijdens de race zonder publicitaire onderbrekingen aangeboden.

Aan grenzeloze passie en kennis van zaken bovendien geen gebrek zodat zelfs de saaiste wedstrijd toch een best interessant verloopt krijgt. Dit in tegenstelling tot de vaak hemeltergende commentaren bij de grotere spelers. Voor zover men daar enige moeite doet om de gebeurtenissen correct te verwoorden. Voeg daarbij de korte interventies van doorgewinterde presentatoren als Luc van Rooij en Robin Lefeber waardoor Grand Prix Radio, dat inmiddels met twee extra themakanalen Grand Prix Classics en Grand Prix Radio Dance Hits is verruimd, een aangename en een boeiende belevenis blijft.

Waardevolle referentie

Dat na jaren van zwoegen en soms door mindere publicitaire inkomsten Grand Prix Radio eindelijk de verdiende erkenning oogst, is meer dan logisch. De toekenning in 2018 van de ‘Award voor Beste Radiostation online’ was niet het enige pluspunt. Ook de weergaloze apotheose van een adembenemend F1-seizoen, verleden jaar op het circuit van Yas Marina in Abu Dhabi was dit. U herinnert zich het omstreden duel tussen uitdager Max Verstappen en de zevenvoudige wereldkampioen Lewis Hamilton. Dit alles gaf de geloofwaardigheid – voor zover nog nodig – de ultieme boost richting algemene bekendheid.

Resultaat: een gigantische sprong van de 87ste naar de 8ste plaats in het maandelijkse luisteronderzoek van ‘Intomart’ naar de meest gestreamde radiostations. Voldoende om de lat qua kwaliteit en journalistieke aanpak nog hoger te leggen. Qmusic en NPO Radio 1 zijn gewaarschuwd. (FVM)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Grand Prix Radio opnieuw in Spa-Francorchamps

Het Nederlandse Grand Prix Radio zakt komend weekend met de grote middelen af naar de Lees verder

Grand Prix Radio krijgt uitzendrechten

Ondanks het wegvallen van vele Grote Prijzen waaronder het nachtelijke spektakel in Singapore en het Lees verder

Grand Prix Radio: Nederlandse radio vanuit Wallonië

Met het einde van de zomerpauze komt ook het F1-seizoen op het bosrijke circuit van Lees verder

Grand Prix Radio: offshore radio op F1-tempo

Radio maken vanop een schip ergens in de Middellandse zee. Het levenswerk van de voormalige Lees verder

Luisteraars redden (alweer) Extra AM in Nederland

Vorige maand startte Extra AM, het een non-stop gouwe ouwe radiostation voor de regio Groot Lees verder

Nederland: wordt Veronica (weer) het kind van de rekening?

Nog voor het hoger beroep over de veiling van de FM-frequenties op 13 december wordt Lees verder

Blad 1648: Qmusic, Radio 10, My 90s TV

• Qmusic betaalt uw aankopen terug • De grootste hitlijst is er aan begonnen • Lees verder

Zoeken naar de vlag van Veronica (audio)

Bladerend in mijn archieven van het jaar 1962 botste ik op berichten over de toen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx