RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Sterke spurt van Sporza, maar Qmusic blijft op 1

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Social media en Instagram rankings oktober 2019

PUB, het Belgisch vaktijdschrift gespecialiseerd in marketing, reclame, communicatie en media, presenteert maandelijks een social media ranking, een real-time social media monitoring tool. Mediabedrijven worden met elkaar vergeleken op basis van het aantal interacties: likes, shares en commentaren op sociale netwerken. Ook interacties via Instagram en Youtube zijn geïntegreerd in deze rankings, recent werden enkele nieuwe Belgische websites opgenomen.

Aan Nederlandstalige zijde bestaat de top 5 voor de maand oktober 2019 uit HLN, Het Nieuwsblad, Sporza, VTM en Eén. Er staan geen Vlaamse radiozenders in de top 10. Bij de Belgische rangschikking (noord én zuid bij elkaar dus), vinden we de Waalse Nostalgie terug op cijfertje 10, Radio Contact op 15. Meer details en de weg naar het complete overzicht vindt u hier.

Sinds augustus is er ook een aparte ranking specifiek voor Instagram. Die vindt u hier. Het mediamerk dat het hoogst scoort in n oktober 2019 is Sporza, gevolgd door Qmusic, dat vorige maand de lijst aanvoerde, en VTM. Daarna volgens nog eens vier VRT-merken: Ketnet, VRT NWS, Studio Brussel en Radio 1. Aan Franstalige zijde bestaat de top 3 uit RTBF en RTL Belgium. Al zijn talen bij Instagram vaak van ondergeschikt belang: zo publiceert het goed scorende Eleven Sports in het Engels.

PUB verschijnt maandelijks op papier en er is de dagelijkse elektronische nieuwsbrief houden waarin de geïnteresseerde op de hoogte wordt gehouden van het reilen en zeilen in de kleine wereld van merken, de nieuwste trends, nuttige studies en inspirerende innovaties.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx