RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Stéphanie Meire Public Relations van BNL

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Gewezen Miss België Stéphanie Meire zet na het nationale kroontje in ’93 vanaf Paasmaandag 13 april nu ook een muzikaal kroontje op. En het heeft ook nog iets Belgisch want het is het pr-kroontje van BNL, die over minder dan week van start gaat. Na Steven Dujardin als marketing manager en Tom Maeckelbergh als verantwoordelijke voor de salesorganisatie haalt het netwerk iemand binnen die flink wat wat adelbrieven kan voorleggen in de mediasector. Meire had vanochtend ook de eer om het logo  wereldkundig te maken. De Brugse barst van ambitie en RadioVisie had haar tijdens het ontbijt al even, aan de telefoon.

Stéphanie Meire: “Toen ik het aanbod kreeg om als pr-verantwoordelijke van BNL een nationaal merk te helpen maken, heb ik geen moment getwijfeld. Als rasechte Brugse ken ik de historiek van de fundamenten waarop alles is gebouwd, de Vrije Brugse Radio Omroep. Om dat geesteskind van Frederik Thomas, ook al een Bruggeling in hart en nieren, mee uit  te bouwen over heel Vlaanderen, is dit een bijzondere en vooral unieke ambitie. We kunnen een beetje radiogeschiedenis schrijven. Nooit eerder heeft de Vlaamse regering een radio-organisatie de opdracht gegeven om zo prominent te gaan voor muziek uit  België, Vlaamse producties en ook Nederlandstalig werk“.

Dat de charmante Meire al langer wat met muziek had bewees ze reeds in 1999 toen ze voor P-Magazine de Eddy Grant klassieker “Baby, Come Back” inblikte. Stéphanie: “Dat was eerder een gimmick van platenfirma Sony en verder dan dit éénmalig té gekke avontuur reikten mijn ambities niet.”

Het was Hugo Foets die voor Sony en het blad het P-project succesvol managede en Hugo kom ik nu als stuurman van BNL opnieuw tegen. Zijn visie en aanpak zal ik als PR vertalen naar de markt toe. We vergelijken ons een beetje als een kleine retailer tussen de grote supermarktreuzen. We kijken met veel respect op naar grote spelers als Radio 2, Q en MNM, maar we zijn anderzijds ook sterk overtuigd dat ons nicheproduct, we draaien alleen muziek van eigen bodem, een klein plaatske kan veroveren in het radiolandschap”.

Tijdens koffie en ontbijt sprak je net symbolisch over ‘een café zonder bier”… “Ik legde een bruggetje naar een klassieker uit ons muziekverleden. Vergelijk BNL symbolisch met een typisch Vlaams cafétje of een Belgische bruine kroeg. Daar is voor elke smaak een aanbod. De frisdrank is bij wijze van spreken ons Vlaams populair, de pils onze popmuziek, sterkere bieren onze dance en de speciale bieren onze kleinkunst. Iedereen zal z’n gading vinden en een strakke  afgelijnde programmatie zal ons wegwijs maken in het aanbod”.

We willen het platform zijn voor gekend product van eigen bodem, maar ook kansen geven aan nieuw ontluikend talent dat zich wil laten horen. Als we de reacties opvangen uit de muziekindustrie en we horen de fijne echo’s van onze radiocollega’s kan ik alleen maar concluderen dat we met BNL goed op weg zijn om vanaf Paasmaandag zoveel mogelijk artiesten, bands, luisteraars en mensen uit de muziek – uit de Lagen Landen – met elkaar te verbinden ”.   

Stéphanie Meire werd in 1993 gekroond tot Miss België. VTM haalde haar meteen op de buis voor de soap ‘Wat nu weer?!’ en ook ‘Familie’-kijkers kennen Meire van haar rol als Femke Maeterlinck. Stéphanie was vervolgens één van de gezichten die de ‘belspelletjes’ bij de commerciële omroep een gezicht gaf en ruim vier jaar was ze de presentatrice van het spelprogramma ‘Puzzeltijd’. Stéphanie Meire gaat vanaf paasmaandag 13 april aan de slag als Public Relations voor de nieuwe Vlaamse radiozender BNL.

De P-Diva’s

Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

BNL start op Paasmaandag 13 april

Zeg 'Paasmaandag' in de radiowereld, en je hebt heel veel kans dat je direct het Lees verder

VBRO wordt BNL radio en krijgt een nieuw bestuur

Je las het al in heel kort in Blad 448 de Vrije Brugse Radio Omroep Lees verder

Blad 448: VBRO, audiostreaming, NRJ (video)

De wereld draait door, de radio blijft spelen, de berichten gaan continu in snel tempo Lees verder

VBRO Evergreen werd Yesterdayland Radio

In volle corona-crisis is deze middag, op de eerste dag van de lente en om Lees verder

2011: VBRO2 moet stoppen in Brugge van rechter

VBRO2 uit Brugge, eigendom van de vzw Radio Breydel, wordt dezer dagen opnieuw Hit FM. Lees verder

2012: VBRO krijgt de Jan Heemprijs in Brugge

In het Brugse Stadhuis werd op de vooravond van 11 juli de tweejaarlijkse Jan Heemprijs Lees verder

Blad 421: VRM/VBRO, Veronica en MNM (video)

De Vlaamse Media Regulator is het wachten bijna helemaal beu Zelfs als u alles hebt Lees verder

Blad 303: VBRO, Anne, Pieter, Frans, Ferry, Gerrit (audio)

Als u 'm niet meer hoort, dan heeft dat een reden Radiomakers onder elkaar, dat Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx