RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Stemmen voor de Klara Top 100

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Deze ochtend, woensdag 10 november 2021 werd in het programma ‘Espresso’ op Klara, de stemming voor de ‘Klara Top 100 geopend’. Greet Samyn en Mark Janssens presenteren die lijst met de populairste klassieke muziekstukken op zaterdag 27 en zondag 28 november. Het is een jaarlijkse vaste afspraak, telkens tijdens het laatste weekend van de voorlaatste maand van het lopende jaar. 

In 2020 werd in die periode ‘Klara 20’ gevierd, naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de klassieke muziekomroep, op woensdag 2 december. Dus verschoof de lijst van 2020 naar februari 2021. Dit jaar verwent Klara de luisteraars bijgevolg met twee edities, want eind november komt de ‘Klara Top 100’ weer thuis op zijn vertrouwde plek.

Vanaf nu tot en met woensdagmiddag 24 november kan er gestemd worden. De keuzelijst is, zoals in februari, uitgebreid naar net geen duizend stukken. Met veel vrouwelijke componisten (zoals Hildegard von Bingen, Sofia Gubaidulina, Ruth Gipps en Clara Schumann), klassiek van nu (bijvoorbeeld Max Richter, Ludovico Einaudi, Piet Swerts en Wim Mertens) en filmmuziek (onder andere Rachel Portman, Eleni Karaindrou, Yann Tiersen en Ryuichi Sakamoto). 

Blijven de toppers van de vorige edities overeind? De luisteraars bepalen het zelf. Uit de lijst op Klara.be kunnen drie favoriete stukken worden gekozen. Is er een suggestie die niet in de keuzelijst voorkomt, dan mag die toegevoegd worden. Klara is ook op zoek naar de mooiste verhalen en pakkendste anekdotes bij al die muziek. De boeiendste verhalen worden tijdens de uitzending van de ‘Klara Top 100’ vertelt.

Voor wie de topstukken eindeloos wilt herbeluisteren: er komt een nieuwe Klara Top 100-cd. Warner Classics verzamelt een exquise selectie van honderd toppers uit de meest recente edities van de Klara Top 100.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Klara

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx