RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Stefan Stasse en NPO Radio 5 in de prijzen (video)

Nog voor de winnaars van de ‘RadioRing’ (de Nederlandse onafhankelijke prijs voor radioprogramma’s, georganiseerd en uitgezonden door omroepvereniging AVROTROS) bekend zijn, zijn er reeds onderscheidingen. Stefan Stasse en NPO Radio 5 voor de senioren, werden gelauwerd.

Stefan Stasse (foto bovenaan) verdiende volgens de jury van de ‘Marconi Awards’ de oeuvreprijs “omdat hij reeds jaren vele radiomakers met zijn unieke creativiteit inspireert”. Het evaluatierapport onderstreepte ook “de hechte loyale band als de basis voor het overbrengen van emoties. Ontroering, blijdschap, verwondering of fascinatie, deze elementen openen een reis waarin herkenbaarheid en betrokkenheid centraal staan.”

De voormalige presentator van het ‘Theater van het Sentiment’, dat in 2001 met de ‘Zilveren Reismicrofoon’ en in 2007 met een ‘Gouden RadioRing’ werd beloond, maakt trouwens opnieuw een grote kans om met een trofee aan de haal te gaan.  

Dat NPO Radio 5 tot de ‘Beste Zender’ werd uitgeroepen, was niet echt een verrassing. Zeker omdat steeds meer generaties er de weg naar toe vinden. Dat is vooral te danken aan de geleidelijke verjonging van het format. Het stijgende marktaandeel – ondanks het gebrek aan een FM-frequentie -, is daar het beste bewijs van. Programma’s als ‘Arbeidsvitaminen’ en ‘Adres Onbekend’ lokken heel wat luisteraars. 

Dit in combinatie met de hoogstaande kwaliteit, rechtvaardigden zonder twijfel de prijs voor programmadirecteur Daniël Dekker en zijn team. (FVM)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx