RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Stefan Ackermans: na radio en tv, terug naar… school (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De bacheloropleiding Journalistiek van Hogeschool PXL in Hasselt heeft een nieuw opleidingshoofd. Stefan Ackermans zal vanaf 1 mei 2021 Mark Coenen opvolgen en vanaf dan de opleiding aansturen. “Hij staat in voor de leiding en zal zijn rijke ervaring ten dienste stellen van het onderwijs”, aldus algemeen directeur Ben Lambrechts.

Stefan Ackermans kan terugkijken op een carrière van ruim drie decennia bij zowel de publieke als de commerciële omroepen. Tien jaar lang presenteerde hij ‘De Afrekening’ op Studio Brussel. Hij stond mee aan de wieg van het tweede landelijke commerciële radiostation ooit in Vlaanderen: 4FM. En hij deed het kunstje over bij televisie met de creatie van Life!tv.

Verder werkte hij voor onder meer BRTN TV2 (Ketnet), VIER (nu Play4), TV Brussel, Nostalgie en TVPLUS. “Maar deze nieuwe uitdaging is de bekroning van mijn carrière”, zegt Ackermans. “Samen met een team wil ik deze opleiding nog meer de referentie laten zijn van wat een journalist moet zijn en kan betekenen in Vlaanderen.”

Mark Coenen, eveneens met een Studio Brussel, Donna en Canvas-verleden, blijft ook na zijn afscheid verbonden aan de PXL-opleiding. “Hij zal in de toekomst deel uitmaken van de werkveldcommissie, regelmatig optreden als gastlector en ons blijven adviseren”, besluit Veerle Schuyten, departementshoofd van PXL-Media & Tourism.

° Voorjaar 2004 interviewde Sofie Vander Donckt (tegenwoordig Radio 1) voor RadioVisie Stefan Ackermans, die toen voor 4FM aan de slag was.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx