RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Starsky Radio: een zender binnen het NRJ-netwerk

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Mocht de naam Starsky niet direct een belletje doen rinkelen, dan helpen we u even op weg. Mogelijk las je die voor het eerst in ons bericht van 9 augustus toen we de najaarsprogrammering van NRJ publiceerden. Op de donderdagavond wordt immers twee uur zendtijd ingeruild voor… Starsky Radio. Een ‘zender’ binnen het netwerk? Twee uur zendtijd die verhuurd wordt aan een koopkanaal, een maatschappelijke vereniging, een ideologische instelling? Zo’n vaart loopt het niet.

Starsky is de naam van een bedrijf dat naar eigen zeggen de Belgische nummer 1 ‘Celebrity influencer en TikTok Agency’ is. In tijden waarin influencers van groot belang zijn – al lijkt hun invloed wat ons betreft toch, alweer minder te worden- , is het niet helemaal logisch dat op hun ervaring beroep wordt gedaan om ‘zieltjes te winnen’. Zeker daar waar men er nood aan heeft.

Het mag dan ook niet verbazen dat Starsky en het Vlaamse NRJ elkaar vonden met de bedoeling ‘visuele influencer’ radio te maken die enerzijds het netwerk bekender moet maken en anderzijds de luisteraars moet overtuigen om te blijven. TV-spotjes, stukjes in de reguliere pers, visuele aanwezigheid op evenementen worden daarom uitgebreid met twee uur wekelijkse radio waarin Starsky belooft dat te doen waar ze het best in zijn: ’influencen’.

Dat gebeurt door de luisteraars te vertellen wat ze niet mogen of mochten missen op het wereldwijde web, in het wereldje van de socials, de influencers, de beroemdheden en uiteraard… TikTok zelf. Naast wat er gebeurde en nog gaande is, wordt er ook vooruitgeblikt. Extra scoops, de hotste genres, her en der een exclusiviteit, een wedstrijdje, meet & greets, wààr wordt er gefeest? Is dit veel nieuws onder de zon?

Misschien niet, maar anderzijds waarschijnlijk belangrijk voor de doelgroep van NRJ: GenZ. De generatie die niet echt in één, twee of zelfs drie zinnen te omschrijven is. Het is immers vooral een demografische generatie, die kwam na de Millennials. Ze worden ook wel eens Zoomer genoemd, gesitueerd tussen het einde van de jaren 90 en een ander einde, ergens halverwege de jaren 2010.

Amir, Xander (en Peter)

Iets wat niet duidelijk te omschrijven valt, is – op zijn minst – ook niet duidelijk te bereiken. ‘Starsky Radio’ belooft die onduidelijkheid… duidelijk te maken middels een multi-mediaplatform en de juiste muzikale invulling. Entertainer-inluencer-artist Amir Motaffaf en NRJ’s Xander Peeters (foto) houden daarbij vier doelen voor ogen: “Listen, Learn, Participate, Enjoy”. Het duo wordt bijgestaan door Peter Muls van Absolute P Agency, een onderdeel van het Starsky-netwerk, hij kiest de muziek.

Kristiaan Cloots (oprichter van Starsky): “Dit is een verdere logische stap in de uitbouw van ons netwerk en medium. Door deze unieke samenwerking met NRJ, waar we heel blij mee zijn, versterken wij onze globale reach en onze belofte voor merken: “Doelgroepen van binnenuit bereiken”. En dit met multi-mediale entertainende content en interactie met onze BrandStarstm. Door deze aanpak wordt een unieke brug geslagen naar de moeilijk bereikbare doelgroep GenZ. Ons Starsky-netwerk met 57 celebrity & TikTok influencers zal uiteraard als talent-pool aangeboord worden alsook zullen zij de radio uitzendingen natuurlijk mee ondersteunen en delen met hun +10 miljoen volgers.”

Nathalie Delporte (programma manager NRJ), “Welkom Starsky! We zijn verheugd met deze innovatieve samenwerking die perfect past bij onze zender en die ons bereik verder uitbouwt. Het is voor ons van primordiaal belang om GenZ optimaal te bereiken en er interactie mee aan te gaan. Starsky Radio wordt dé afspraak voor GenZ, elke donderdag van 19:00 tot 21:00 uur bij NRJ.” (TB)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over NRJ Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx