RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Star schijnt al veertig jaar over Herzele en omstreken

Radio Star is al veertig jaar de lokale omroep van Herzele en omstreken. Op 12 maart 1982 stichtte een groepje van vijf personen, waaronder Hervé en Adriaan Bauwens uit Vlierzele, Karel Daem, Dirk Dierickx en Marie-Jeanne De Vuyst uit Sint-Lievens-Esse – de vzw STAR. Hun archieven liegen er niet om: Radio Star viert dit weekend haar veertigste verjaardag. 

In die vier decennia is het radiolandschap grondig veranderd, maar dit Oost-Vlaamse project hield stand en is vandaag meer dan een gevestigde waarde in Herzele en omstreken. Met dank aan het vrijwillig engagement van alle medewerkers, de adverteerders en de blijvende focus op het lokale aspect. Luisteraars zijn tijdens deze tweedaagse van harte welkom om de nostalgische sfeer op te snuiven. De deuren van de studio staan op zaterdag open van 12:00 tot 18:00 en op zondag van 10:00 tot 18:00 uur. 

En die verjaardag wordt gevierd met een hele resem speciale uitzendingen. Morgen zaterdag 12 en overmorgen zondag 13 maart, gaat men vooral de nostalgische toer op. Een resem oudgedienden kruipt samen met enkele huidige radiomakers opnieuw achter de knoppen en de microfoon. Het weekend wordt daarom heel toepasselijk omgedoopt tot het ‘Goudenknarrenweekend’, met stemmen en programma’s van nu, maar vooral van vroeger. 

Zo is er op zaterdag van 09:00 tot 11:00 uur: ‘Golden Oldies Club’ met Danny Van Vlaanderen. Daarna volgt er een uurtje ‘Helemaal Herzele’, dat in het teken staat van veertig jaar Radio STAR met Sarah De Moor. Tussen 12:00 en 14:00 uur is het tijd voor ‘De Ra Ra Kwis’, gepresenteerd door Guy van den Bos & Guy van de Groenlaan. De volgende twee uur zijn voor Patrick Van Gelder. Waarna de vroege namiddag erop zit en het tijd wordt voor ‘Ratjetoe’ met Tommie tot 18:00 uur.

Op zondag 13 maart is er van 10:00 tot 12:00 uur een verzoekprogramma met Els Coppens en Evi Baeyens. De ‘Golden Oldies Club’ duurt daarna twee uur en wordt gepresenteerd door Marc Zonder Naam. ‘Keldermuziek’ met Dirk Dierickx (14:00-16:00 uur) en Geert & Marnick sluiten die bijzondere verjaardagweekend af van 16:00 tot 18:00 uur. (BVP- Persregio Dender)

foto boven:  (vlnr) oud-voorzitter André Schouppe, oud-bestuurslid Luc De Jaeger, oud-voorzitter Marc Dubois, huidig voorzitter Erwin Vandeweghe.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx