fbpx

RadioVisie

  • .
    Broadcast Partners
    .

Stan en Sharon ’s ochtends in ’t Stad (video)

Vanaf maandag 3 september zal je bij Radio 2 Antwerpen wakker worden met een nieuw presentatieduo: Sharon Slegers en Dennis van den Buijs. Deze laatste kennen luisteraars vooral als één van de vaste presentatoren van ‘De Ochtend bij Radio 1, waar hij niet enkel opviel als gedegen journalist, maar ook als grote muziekkenner er all round radiomaker. Zo was het niet geforceerd volpraten van intro’s van platen, zijn tweede natuur. 

Ook Sharon Slegers is een doorwinterde radiodame. De Antwerpse wilde al in 2010, toen 21 jaar jong, een echte jongerenzender opzetten in ’t Stad, eentje die de luisteraars zou informeren over de nieuwste feestjes en laatste trends. Net dan won ze 25.000 euro bij TroeF, een organisatie die jongeren de kans gaf om een origineel idee voor een jong Antwerpen te realiseren. Vier maand later was de gedroomde studentenradio een realiteit, met de komst van Stereo 03. De weg naar meer lag open…

Dennis van den Buijs was in een ver verleden ook al eens te horen bij Radio 2 Antwerpen. “Ik heb toen heel kort meegewerkt op de nieuwsredactie. Ik woon in Antwerpen en kom oorspronkelijk uit de Kempen. Dus wat is er leuker dan de mensen hier met de microfoon te mogen wakker maken.” 

Sharon Slegers werkt al enkele jaren voor Radio 2 Antwerpen. Ze is reporter, nieuwsmedewerker en eerder presenteerde ze ook al het middagprogramma. “Het is fantastisch om nu de mensen ’s morgens te mogen wekken”, vertelt Slegers. “Je mag de mensen vertellen wat er die dag gebeurt en nog zal gebeuren.”

De twee hebben er duidelijk zin in en het vroege uur schrikt hen niet af. “Onze wekkers staan heel vroeg, maar je weet waarvoor je opstaat”, vertelt van den Buijs. “Je kan er direct invliegen met een fris gevoel, leuke muziek,… Wat is er fijner?”

Het moest misschien wel zo zijn dat de twee met elkaar zouden samenwerken, want ze kwamen elkaar al eerder tegen. “Ik ben Sharon tegengekomen in januari in het midden van de nacht in de kraamkliniek”, vertelt van den Buijs. “Mijn vrouw moest bevallen en daar zag ik Sharon, puffend, zwetend en hoogzwanger. Mijn zoon is die nacht geboren, maar het zoontje van Sharon is pas in februari geboren.”

° Vanaf maandag 3 september, elke weekdag van 06:00 tot 08:00 uur. Via DAB+ ook te beluisteren in gans Vlaanderen (en wat over de grenzen heen).
° Fotocredits: VRT


TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag
Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun
Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is
Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck.
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
Kritiek bij Klara (of omgekeerd) Doorbraak.be is een website die een bijdrage levert aan opinievorming
RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we
Radiomakers hebben het allemaal diverse malen meegemaakt ter voorbereiding van een live-uitzending op locatie. Vooral

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Het Avondblad van 29 augustus (video)

Monitoring radio’s: ‘Big Brother’ luistert mee

The Caliphate: ‘pakkende’ podcast

Het Avondblad van 28 augustus (video)

Nostalgie: het DAB-mysterie ontrafeld

De herfst is al gestart bij Nostalgie

Sluiten