fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Stan en Sharon ’s ochtends in ’t Stad (video)

Vanaf maandag 3 september zal je bij Radio 2 Antwerpen wakker worden met een nieuw presentatieduo: Sharon Slegers en Dennis van den Buijs. Deze laatste kennen luisteraars vooral als één van de vaste presentatoren van ‘De Ochtend bij Radio 1, waar hij niet enkel opviel als gedegen journalist, maar ook als grote muziekkenner er all round radiomaker. Zo was het niet geforceerd volpraten van intro’s van platen, zijn tweede natuur. 

Ook Sharon Slegers is een doorwinterde radiodame. De Antwerpse wilde al in 2010, toen 21 jaar jong, een echte jongerenzender opzetten in ’t Stad, eentje die de luisteraars zou informeren over de nieuwste feestjes en laatste trends. Net dan won ze 25.000 euro bij TroeF, een organisatie die jongeren de kans gaf om een origineel idee voor een jong Antwerpen te realiseren. Vier maand later was de gedroomde studentenradio een realiteit, met de komst van Stereo 03. De weg naar meer lag open…

Dennis van den Buijs was in een ver verleden ook al eens te horen bij Radio 2 Antwerpen. “Ik heb toen heel kort meegewerkt op de nieuwsredactie. Ik woon in Antwerpen en kom oorspronkelijk uit de Kempen. Dus wat is er leuker dan de mensen hier met de microfoon te mogen wakker maken.” 

Sharon Slegers werkt al enkele jaren voor Radio 2 Antwerpen. Ze is reporter, nieuwsmedewerker en eerder presenteerde ze ook al het middagprogramma. “Het is fantastisch om nu de mensen ’s morgens te mogen wekken”, vertelt Slegers. “Je mag de mensen vertellen wat er die dag gebeurt en nog zal gebeuren.”

De twee hebben er duidelijk zin in en het vroege uur schrikt hen niet af. “Onze wekkers staan heel vroeg, maar je weet waarvoor je opstaat”, vertelt van den Buijs. “Je kan er direct invliegen met een fris gevoel, leuke muziek,… Wat is er fijner?”

Het moest misschien wel zo zijn dat de twee met elkaar zouden samenwerken, want ze kwamen elkaar al eerder tegen. “Ik ben Sharon tegengekomen in januari in het midden van de nacht in de kraamkliniek”, vertelt van den Buijs. “Mijn vrouw moest bevallen en daar zag ik Sharon, puffend, zwetend en hoogzwanger. Mijn zoon is die nacht geboren, maar het zoontje van Sharon is pas in februari geboren.”

° Vanaf maandag 3 september, elke weekdag van 06:00 tot 08:00 uur. Via DAB+ ook te beluisteren in gans Vlaanderen (en wat over de grenzen heen).
° Fotocredits: VRT


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in deejays, vrt
Radiomaker Kurt Slabinck stierf op zee

De herfst is al gestart bij Nostalgie

Kicken op radio en zo – 11 (video)

Het Avondblad van 27 augustus (audio)

Zoe uit Zoersel heeft twee broertjes

StuBru verloor 2% marktaandeel in een jaar

Sluiten