RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Stadsradio Vlaanderen: ‘Corona doorkruist planning’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

GVA sprak met CEO Geert Bollé

Stadsradio Vlaanderen, heeft het momenteel niet onder de markt. Dat zegt CEO Geert Bollé in Gazet van Antwerpen. “Dit jaar zouden we break-even draaien, maar dat mogen we door de crisis wel op onze buik schrijven”. Advertenties zijn immers de hoofdzaak om te overleven.

“Vroeger waren we in ­Mechelen bekend als Radio Randstad. Maar met de hervorming van het stadsradionetwerk van minister Sven Gatz hebben we nu een veel groter netwerk uitgebouwd met studio’s in ­Mechelen, Leuven, Antwerpen en Gent. We worden door ruim driehonderdduizend luisteraars gehoord”.

Sinds de winkels zijn dichtgegaan, zijn ze bij stadsradio Vlaanderen – zoals bij vele bedrijven – in een crisistijd beland. “Maar ons bedrijf moet blijven draaien. Dat is niet eenvoudig”, geeft de CEO toe. “Ook omdat we veel live-uitzendingen hebben op grote evenementen, hier in het Mechelse en in de streek van Klein-Brabant. Hierdoor spelen we inkomsten kwijt. We hadden ook een verkoopster parttime in dienst, maar zij is nu economisch werkloos. Als alle bedrijven en KMO’s hun deuren sluiten, zijn er ook geen reclameboodschappen te ronselen.”

“We hebben vorig jaar voor 300.000 euro geïnvesteerd in nieuwe zendmasten en studio’s. Omdat binnenkort de FM-frequentieband gaat verdwijnen, zijn we door de overheid ook verplicht om via DAB uit te zenden om storingsvrije ontvangst mogelijk te maken. Kwalitatief gezien is dat een goede zaak voor iedereen, maar die wijziging kost ons wel enkele duizenden euro’s per maand”, zegt Bollé.

“Dit jaar zouden we break-even draaien, maar dat mogen we door de crisis wel op onze buik schrijven. We hebben een kostenplaatje van maandelijks 15.000 euro en dat moeten we zien weg te werken met advertentie-inkomsten. Dat lukte allemaal goed tot het corona-spook opdook en een aantal klanten hun reclamespots stopzette. Voor onze radio, die het zonder subsidies moet stellen, is dit een harde noot om te kraken. Gelukkig hebben we handelaars en ondernemers die ons al twintig jaar steunen en geen stop inlassen.”

“Het is dankzij deze mensen dat we door de moeilijke periode geraken”, erkent Bollé hun aandeel. “Wanneer we binnenkort terug in een coronavrij land werken, gaan we als compensatie deze adverteerders bedanken met gratis reclamespots. Als alle adverteerders er nu mee stoppen, dan zijn we failliet. Aan dat zwart spook wil ik niet denken. We zijn er ons van bewust dat veel mensen lokale radio vandaag nodig hebben om verveling en eenzaamheid te doorbreken.”

“Ik wil nu ook niet te negatief overkomen”, besluit de radiomaker. “We hebben een buffer om enkele maanden te overbruggen. Maar als de boel na de coronastrijd weer op gang komt, zal het nog een hele tijd duren voor we weer op ons tempo van een maand geleden gaan draaien. Hopelijk zijn er in onze regio dan niet te veel faillissementen onder onze klanten om opnieuw van start te gaan. Hopelijk ben ik fout, maar het zou wel eens voor velen in een economisch bloedbad kunnen eindigen.”

° Het complete artikel lees je bij GVA (achter een betaalmuur).


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1512: Ken Siereveld, Aurélie Boffé, Stefan Stasse

• Ken Siereveld maakt dj-debuut bij NRJ • Belfius Persprijs voor de VRT-podcast 'Snapt ge Lees verder

NRJ Vlaanderen en de fabel van Animal Farm

NRJ verdubbelt deze zomer je energie, door zelf zijn inspanningen te halveren. Il faut le Lees verder

NRJ: special olympics atleet kiest de muziek (video)

Afgelopen vrijdag - 29 april - was DJ Jack Amai M’n Klak, beter bekend als Lees verder

Vraag & antwoord bij… ‘Vragen over de herverdeling van Netwerk 2’

Op 25 april verscheen er bij RadioVisie een artikel over de herverdeling van netwerk 2. Lees verder

Vragen over herverdeling Netwerk 2

"Blijkbaar kunnen een aantal private omroepen zomaar samen een nieuw frequentieplan schrijven in Vlaanderen. Zij Lees verder

Gers Pardoel gaf vaderlijk advies aan NRJ-luisteraar Davy (video)

NRJ-luisteraar Davy Dirix zal vrijdag 1 april niet snel vergeten. De 29-jarige Antwerpenaar wordt binnenkort Lees verder

Radiofrequenties Netwerkradio 2 verdeeld onder de huidige netwerken?

Uit de wandelgangen vernemen we dat aanstaande vrijdag - 1 april dus, maar het is Lees verder

Blad 1429: Radio Rand, DAB+ Vlaams-Brabant, Stadsradio’s en Oekraïne

• Radio Rand nu ook in Gooik via FM te beluisteren • Lokale DAB+ in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx