RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Stadsradio Oostende 1 wordt… BeOne

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Uitdaging voor een lange winteravond: neem er het frequentieplan van oud minister van media Sven Gatz bij – zoals het van kracht werd per 1 januari 2018 – en vergelijk de situatie met (bijna) twee jaar later. Zoek daarna de zeven verschillen. Of zijn het er meer? Veel meer? Erg veel meer? Dit is alvast een wijziging die u van ons als bonus krijgt.

Stadsradio Oostende 1 schrapt ‘stadsradio’ en ‘Oostende’ in naam

Geert De Lombaerde draait al een tijdje mee in de radiowereld aan de kust. Begin 2018 kon hij reeds in de pers een aantal lokale programma’s aankondigen voor Hit!, omdat dit project een erkenning als netwerk had gekregen. Met zijn bedrijf Vlaamse Media Consulting was hij voor West-Vlaanderen eerder al de exploitant geweest van HIT FM en daarvoor ook nog van Be One. 

Toen bleek dat de erkenning voor Hit! werd ingetrokken, was er voor De Lombaerde de reddingsboei die Stadsradio Oostende 1 heette. Een lokaal project voor de Koningin der Badsteden op 107.4 FM en voor De Haan op 105.6 FM. Vergelijkbaar met Radio Minerva dat op 105.6 FM, tot eind 2017, uitzond voor Blankenberge of de Oostkust.  

Via een persbericht werd aangekondigd dat de uitzendingen van Stadsradio Oostende 1 zouden starten op zaterdag 16 maart 2018, diezelfde avond zou een rechtstreeks verslag van een basketbalwedstrijd worden uitgezonden. Deze datum werd echter niet gehaald, maar enkele dagen later was Stadsradio Oostende 1 alsnog in de lucht. Toen ook de keten Stadsradio Vlaanderen in Oostende zijn zender activeerde, wijzigde Stadsradio Oostende 1 langzaam de naam in Oostende 1. 

Geert De Lombaerde die in Oostkamp een licentie voor het project Kanaal K wil verwerven, greep er uiteindelijk naast want er waren meer liefhebbers voor de 104.9 FM. Omdat lokale radiozenders decretaal geen identieke naam mogen hebben en omdat blijkt dat er in Vlaanderen nog lokale stations actief te zijn met de gemeentenaam en een cijfer 1, drong alweer een wijziging zich op. 

En dan komt er een naam op de proppen die we nog kennen uit het verleden. Met het ingaan van de winter, op 21 december wordt (Stadsradio)Oostende 1…. Be One. Wie niet aan de kust woont kan via internet luisteren: Luister live – Oostende 1. De nieuwe website radiobeone.be is nu al online maar luisteren kan nog niet. (AdG)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rett
Rett
9 december 2019 - 22:31 22:31

berouw komt na de zonde, maar beter zo dan niet.
Zo jammer hoe weinig creativiteit er zit in een medium dat bij uitstek zeer veel creativiteit zou moeten uitstralen. Een van de voorbeelden is het gebruik van de titels familieradio en stadsradio.
Van dat laatste zou je nog verwachten dat dat iets als een stadskrantje is, maar redactioneel is het dat net vaak niet.
Dus goeie zaak dat die mensen hebben ingezien dat ze beter een leuke naam (ook al is deze niet echt origineel) dan zo’n cliché kunnen gebruiken.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx