RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Stadsradio Halle: Vermeulen en Vanhassel bij ‘Baert & Braillard’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Eurosongfestivalkoorts laait weer in alle hevigheid op. Na het corona-oponthoud van vorig jaar maakt Europa zich enthousiast op voor het grootste liedjesfestival ter wereld. En dat doen ze ook bij Stadsradio Halle. Volgende maandagavond – 10 mei – ontvangen Kris Baert en Ben Braillard twee absolute kenners in hun gelijknamig programma. Tussen 18:00 en 19:00 uur hebben ze niemand minder dan André Vermeulen in de praatstoel zitten. 

Vermeulen (foto) mag terecht worden beschouwd als een Eurosong-encyclopédie. Hij weet er zo goed als alles over. Hij heeft ook een schitterend boek uit over het festival en alles wat er rond hangt. In ‘Van Canzonissima tot Eurosong’ doet André het hele verhaal van de Belgische artiesten die ooit deelnamen. Een absolute must-have voor iedereen die het festival in het hart draagt en er nog meer wil over weten. Bij ‘Baert en Braillard’ doet Vermeulen al deze kennis breed uit de doeken. En tussendoor hoor je ook nog zijn persoonlijke Eurosong top vijf. 

Na 19:00 uur springt nog een andere Eurosongkenner binnen. Geert Vanhassel volgt het liedjesfeest ook al van in zijn kinderjaren. Hoe dat kwam, vertelt hij maandagavond. En vanaf 15 mei presenteert Geert op Stadsradio Halle een uniek programma rond de geschiedenis van het festival in ‘Halle calling’. Dat doet hij samen met Christophe Pickaert en Stefaan Demol. Daarover zal het maandagavond ongetwijfeld gaan in het lichtvoetige actua-programma. 

Nog meegeven dat er ook de komende weken interessante gasten op bezoek komen bij het populaire radioduo. Op 17 mei komt muzikant Jan Vanlaet langs. De week daarna, op Tweede Pinksterdag,  ontvangen zij auteur Mike Vanhoecke. Hij werkt als dokter in het ziekenhuis van Halle maar is daarnaast ook nog schrijver. Vanhoecke heeft zijn debuut ‘De violist van Birkenau’ uit. En op 31 mei komt nog een andere schrijver langs. Jens Vanlier heeft een absoluut baanbrekend boek uit over de psychologie van de wielrenner. 

  • Foto boven (v.l.n.r.) Christophe Pickaert, Geert Vanhassel, Stefaan Demol

TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx