RadioVisie

  • .
    .

Stadsradio Halle: ‘Pick-up stories’ op podcast

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Afgelopen maandagavond sloten ‘Baert en Braillard’ op Stadsradio Halle hun eerste seizoen af met een alweer goedgevulde aflevering. Tal van bekende en minder bekende Vlamingen kwamen langs in de splinternieuwe radiostudio van Stadsradio Halle. De reacties op het eerste seizoen waren zeer lovend.

In de komende zomermaanden neemt Kris Baert (foto onder) solo het roer over. Vanaf volgende maandag tot eind september nodigt hij een groot aantal Bekende Vlamingen uit mèt hun platenkoffer. Daarin zitten hun vijftien favoriete nummers èn wellicht een pak leuke verhalen daarover. ‘Pick-Up Stories’ loopt tot eind september, elke maandagavond van 18:00 tot 20:00 uur. Baert wil het programma voor het eerst ook in een podcast aanbieden.

Kris Baert:” Ik denk dat heel veel mensen die op weg zijn naar zonnige bestemmingen met plezier deze podcast zullen beluisteren, tijdens de lange ritten daar naartoe. En eens zij aan het zwembad liggen of ergens onder een boom zitten met een goed boek kunnen deze pick-up stories héérlijk zijn om naar te luisteren. Ikzelf doe niets liever dan in de wagen of op een zonnig tuinterrasje naar dit soort van programma’s luisteren. Langere, leuke babbels met boeiende medemensen afgewisseld met fijne muziek. Ik ben een geweldige fan Christel Van Dyck, op zondagmorgen op Radio 2. Het is dit soort van programma’s waar ik van hou! Ik zet er zelfs op zondag mijn wekker voor.Ik neem aan dat ik niet de enige ben. Het is mijn bedoeling om het programma telkens kort na de uitzending op de Stadsradio meteen op de podcast te gooien”.

Kris Baert heeft al een aantal gasten geboekt voor de komende weken. “Ik begin volgende maandag met Garry Hagger. Dat is een onwaarschijnlijk leuke man, met tal van fijne verhalen bij zijn favoriete muziekjes. En hij heeft ook, net als ik, de fietsmicrobe te pakken. Ook naar de twee volgende maandagen kijk ik hard uit. Op 14 juni ontvang ik de immer enthousiaste voetbalcommentator Jos Willems. De Radiogod uit de Kempen. Willems volgde vele jaren de thuismatchen van Westerlo voor Radio 1. Zijn stem daverde jarenlang door duizenden radio’s in Vlaanderen en Nederland. Benieuwd welke muziek en verhalen hij gaat meebrengen. En de week nadien, op de eerste zomerdag sleept niemand minder dan Johan Verminnen zijn platenbak naar binnen. Dat is iets om geweldig naar uit te kijken. Verminnen is een geboren verteller èn -uiteraard- een absolute muziekliefhebber. En ook voor de daarop volgende weken zitten er een pak leuke gasten aan te komen. Wees maar zeker! Die communiceer ik ten gepasten tijde”.

Kris Baert volgt tussendoor ook nog de sportprestaties van onze landgenoten op de voet: op het EK voetbal, in de Tour en op de Spelen in Tokio. Dat doet hij in zijn rubriek ‘Van hier tot in Tokio’, in het middagprogramma ‘De Lunchbox’ van Jempi Van Vlaanderen. In ‘dringende gevallen’ kan Baert ook inbreken in andere programma’s op de Stadsradio.

“We weten dus wat te doen, deze zomer. Ergens tussenin hoop ik nog eens de legendarische Mont Ventoux te beklimmen, vanuit Bédoin. Want vanuit dat dorp reed ik nog niet naar boven. Hopelijk lukt het deze zomer. Dat zou dan de twintigste col zijn die ik kan aanvinken op mijn lijstje. En als ik dat doe, dan heb ik gegarandeerd de radio in mijn oortjes. Niets is mooier dan fietsen, afzien met mijn favoriete muziekjes”, besluit Baert, die duidelijk zin heeft in een goedgevulde zomer.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Stadsradio Halle: Vermeulen en Vanhassel bij ‘Baert & Braillard’

De Eurosongfestivalkoorts laait weer in alle hevigheid op. Na het corona-oponthoud van vorig jaar maakt Lees verder

Stadsradio Vlaanderen kreeg (in stilte) nieuwe erkenning

De aap is uit de mouw: Vlaams mediaminister Benjamin Dalle (CD&V) heeft gisteren - in Lees verder

Stadsradio Halle opende nieuwe studio

In Blad 561 meldden we al dat Stadsradio Halle de nieuwe studio enigszins in mineur Lees verder

Stadsradio Halle herdenkt Paul Severs

Morgen, vrijdag 9 april, is het alweer twee jaar geleden dat zanger en presentator bij Lees verder

Radio Veronica in beroep tegen boete

Ondertussen werd duidelijk dat Kink, het alternatieve station van Jan Hoogesteijn, achter de klacht zat.

De vele Veronica-plaatjes van Vader Abraham

Hans Knot bezorgde ons een lijstje van alle speciale Veronica-plaatjes die Pierre Kartner destijds produceerde.

Carnavalsradio Oilsjt Mjoezik nu ook op FM

Op vrijdag 18 november trekt carnavalsradio Oilsjt Mjoezik alle registers open voor het carnavalsseizoen 2022-2023, Lees verder

NPO Radio 4 wordt NPO Klassiek

Het wordt een publiek platform voor klassieke muziek in de volle breedte: radio, podcasts, live-concerten, Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx