RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Stadsradio Halle opende nieuwe studio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In Blad 561 meldden we al dat Stadsradio Halle de nieuwe studio enigszins in mineur moest open stellen, afgelopen zondag 3 augustus. Wat een groot feest had moeten worden, werd noodgedwongen op een sobere manier ingevuld. Covid-19, mocht u nog naar het waarom raden, stuurde de eerdere enthousiaste plannen in de war. Desondanks werd de studio enthousiast voor geopend verklaard. 

En die ziet er serieus anders uit. Dat kon een beperkt aantal gasten ter plekke vaststellen. De verbouwing was ook eerder klaar dan eerst gepland. Alweer vanwege Covid-19 ging het plaatselijke carnaval en een geplande reis met luisteraars niet door. Plots was er dus extra tijd om de verbouwing eerder te beginnen.

André Segers (bij Persinfo.org): “We hadden alles mooi corona-proof georganiseerd. Door de verstrenging wilden we de opening nog laten doorgaan zonder publiek maar uiteindelijk moesten we alles afblazen. Op dit moment durven we geen nieuwe datum vooropzetten. Het wordt ook afwachten voor onze jaarlijkse reis. Onze cruise, die gepland was in april is verplaatst naar 9 oktober, maar ook daarvoor is het afwachten wat er nog gaat gebeuren”.

Drie vrijwilligers gingen aan de slag, er werd afwisselend gewerkt om het corona-veilig te houden. Er moest een appartement ontmanteld worden, isolatie aangebracht en ook alle apparatuur moest verhuisd worden. En toen werd de lock down afgekondigd en viel alles stil. Na een tijdje kon men toch verder en wordt er nu al enkele maanden uitgezonden vanuit de nieuwe studio. 

Het lokale station beschikt over meer ruimte waardoor de technicus, de interviewer en de gasten op ruime afstand van elkaar kunnen plaatsnemen. Toch werden er ook nog plexischermen gemonteerd, als extra buffer. Apart is een computer voorzien om, indien nodig, één en het ander voor te bereiden. Aan een goede akoestiek is ruim aandacht besteed door het gebruik te maken van de juiste geluidsabsorberende isolatie. 

En dat laatste is noodzakelijk omdat er ook ruimte is gecreëerd voor een klein podium waar artiesten kunnen optreden voor een beperkt publiek. De oude studio is getransformeerd tot een plek waar gasten kunnen zitten. De telefoniste kreeg haar eigen onthaalbalie. En achter de studio bevindt zich nog een keukentje en een vergaderlokaal. Een binnenkoertje maakt het geheel af. 

° Foto’s: Ben Braillard en André Segers


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Stadsradio Halle eerde Paul Severs met zoon Christophe

‘Ik heb veel vrienden bij de medewerkers’ Sociale media De familie van de Vlaamse zanger Lees verder

Stadsradio Halle; ook om naar te kijken

Eindejaar = lijstjestijd. Jaaroverzichten allerhande over politiek, sport, cultuur, film, economie en gelukkig ook nog Lees verder

Carnavalradio Halle 2019 van start

Gestart in 2013 is de Carnavalradio Halle stilaan uitgegroeid tot een begrip in de Halse Lees verder

Het lokale corona-Blad: Meteor, SRH, FM Gold en FG Xtra

Radio Mol, Gaveromroep, LRL en Radio Rivierenland waren de eersten. De lokale omroepen die ook Lees verder

Spin-offs voor Stadsradio Halle en Radio Victoria

Zullen we het eens over carnaval hebben? We blijven even weg uit Aalst. De straffe Lees verder

Blad 561: Stadsradio, luistercijfers, comeback (audio)…

Stadsradio Halle moet nieuwe studio open stellen zonder publiek. In het weekend kiest Nederland blijkbaar Lees verder

De ene Stadsradio is niet de andere Stadsradio

Soms worden zaken pas helemaal duidelijk als ze nog eens apart worden uitgelegd. Meer info Lees verder

Dit was RadioVisie’s (turbulente) week 12 in 2020

Op zondagnamiddag fietst RadioVisie door het opmerkelijkste radionieuws van de afgelopen week, met alle links Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx