RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Stabat Mater van Pergolesi op 1 in de Klara Top 100

‘Spiegel im Spiegel’ van Arvo Pärt op 2, gevolgd door ‘Symfonie nr. 6 Pastorale’ van Ludwig van Beethoven

De Klara Top 100 werd uitgezonden op zaterdag 23 en zondag 24 november, voor het eerst vanuit Radio 2 Limburg in Hasselt. Dit jaar hebben de luisteraars voor de vijfde keer op rij de Italiaanse componist Giovanni Battista Pergolesi met zijn ‘Stabat Mater’ op de eerste plaats in de Klara Top 100 gestemd.

De nummers 2 en 3 zijn ‘Spiegel im Spiegel’ van Arvo Pärt en ‘Symfonie nr.6 Pastorale: Ontwaken van vrolijke gevoelens bij aankomst op het land’ van Ludwig van Beethoven. Opvallende nieuwkomers: ‘Requiem: Libera me’ (Gabriel Fauré), ‘Beim Schlafengehen’ (Richard Strauss), ‘Kol Nidrei’ (Max Bruch), ‘Je te veux’ (Erik Satie) en de filmmuziek voor Koyaanisqatsi (Philip Glass).

Opvallende stijgers zijn ‘Finlandia’ (Sibelius), van 68 in 2018 naar 25 in 2019, ‘Die Zauberflöte: Der hölle Rache’ (Wolfgang Amadeus Mozart), van 58 naar 37. De ‘Johannespassie: Ich folge dir gleichfalls’ (Johann Sebastian Bach) en ‘Vioolconcerto: Rondo’ (Ludwig  van Beethoven) stijgen elk twintig plaatsen, respectievelijk van 77 naar 57 en van 97 naar 77.

Via de website top100.klara.be kon worden gekozen uit drie lijsten met telkens drie werken kiezen en te stemmen voor hun favorieten. En dat deden ze: meer dan tienduizend luisteraars deden mee. Tijdens de uitzending stroomden de reacties binnen via de Klara-app, Facebook, Twitter en Instagram.

Luisteraars kwamen ook tijdens de uitzending live aan bod. Enkelen van hen maakten de Klara Top 100 van dichtbij mee, in de studio met Greet Samyn en Mark Janssens.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Klara
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx