RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Spotify verwijdert werk van honderden comedians

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ben je fan van Amerikaanse comedians, dan zal je, wanneer je die op Spotify volgt, voor een verrassing kunnen staan. Want de streaming gigant heeft het werk van honderden comedians verwijderd. De reden? Een dispuut over de auteursrechten.

Momenteel worden comedians betaald als uitvoerders, via een label of een verdeler van hun werk. Maar ze worden niet gecompenseerd als bedenker van dat werk, de grap. Auteursrechtenorganisatie Spoken Giants heeft zich nu geprofileerd als belangenvereniging voor comedians, makers van podcasts en andere teksten, zodat die creatievelingen, via de organisatie, geld kunnen verdienen bij bedrijven die een licentie willen nemen op hun content.

Sinds begin dit jaar had Spoken Giants Spotify een andere streaming diensten gecontacteerd in naam van de comedians. Dit met de bedoeling om ook daar, namens de comedians die zij vertegenwoordigen, compensatie te vragen voor het recht om die content uit te zenden. Als gevolg daarvan heeft Spotify gewoon die content opgeschort, tot er een vergelijk gevonden werd met de auteursrechtenmaatschappij. (HVG)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx