RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Spotify: tijdstempels om podcasts te delen

En andere nieuwigheden op sociaal vlak

Nadat Spotify eerder aankondigde dat men de samenwerking met Facebook verder uitdiept, wordt nu ook gemeld dat men nieuwe manieren wil brengen om content te delen – zowel muziek als podcasts. En dat is handig. Wanneer je tot nu toe een podcast wilde delen, dan kon je eigenlijk enkel de link naar de hele podcast delen. 

Nu echter voert Spotify ook een tijdstempel toe. Zo kan je, wanneer je een podcast deelt, exact naar dat gedeelte van de podcast verwijzen, om bijvoorbeeld een citaat of een belangrijk onderwerp te beklemtonen. Hoe je dat doet? Wanneer je een podcast op pauze zet, krijg je een schakelaar te zien waarmee je de optie krijgt ‘switch to share’, vanaf dat bepaalde tijdstip. Vervolgens kies je waar je de content delen wil (sociale netwerken, maar ook WhatsApp, sms en meer).

Deze bijkomende optie is ook interessant voor podcasters zelf, want zo kunnen zij een luisteraar lokken met bijvoorbeeld een sterke quote in de podcast, waarna die (hopelijk) verder blijft luisteren en zich ook abonneert op de podcast. Een andere nieuwigheid betreft de ‘Canvas feature’ van Spotify. Die voegt een visuele artistieke ervaring toe aan een song, die voortdurend gespeeld wordt in een loop. Tot nu kon je ‘Canvas art’ enkel delen op Instagram Stories, maar voortaan kan het ook op Snapchat. (HVG) (Foto bovenaan – Spotify)

° Meer over al deze nieuwigheden bij TechCrunch.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx