RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Spotify stopt met Car Thing en blijft geld verliezen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Verschillende techbedrijven maakten hun financiële resultaten bekend voor het tweede trimester 2022. Bij tal van hen bleven die onder de verwachtingen. Dat is onder andere het geval voor Alphabet, het moederbedrijf van Google. Ook Microsoft bevindt zich in dit rijtje. Beide bedrijven groeiden nog wel, maar minder snel dan verwacht.

Ook Spotify stelde teleur. Het aantal maandelijkse actieve gebruikers nam toe, in tegenstelling tot Netflix dat een terugval zag van zijn abonnees. Bij Spotify is het aantal gratis en betalende accounts gestegen tot 433 miljoen, waarvan 188 miljoen betalen voor een account.

Maar het bedrijf maakt nog altijd geen winst: het verloor 194 miljoen euro in het voorbije kwartaal. Spotify hoopt het tij te keren door enerzijds meer inkomsten te halen uit abonnees en advertenties. En anderzijds door zich meer te focussen op goedkopere audio content, zoals podcasts en audiobooks.

Nog een plan om de kosten te drukken is het Car Thing-project stopzetten. Dat is een Spotify player voor de auto, die al in 2019 aangekondigd werd, maar nooit veel succes kende. Wat logisch is: Spotify is al te gebruiken via de andere makers van digitale amusementsdashboards voor de auto, zoals Android Auto, Apple CarPlay of de eigen dashboards van de autofabrikanten. En uiteraard is muziek ook te beluisteren via smartphone die simpel op een dashboard gemonteerd werd. (HVG)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx