RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Spotify: nieuwe layout van homescreen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De bekende streaming muziekdienst steekt het startscherm van z’n mobiele app in een nieuw kleedje. The Verge, de Amerikaanse technologie website van Vox Media met nieuws over consumentenelektronica en podcasts, noemt het een samenraapsel van TikTok, Instagram en YouTube. 

Het opvallendste feit is de mogelijkheid om voortaan verticaal te bladeren doorheen een feed. Er is nu eveneens nieuwe content te vinden naast de muziek: podcasts, audioboeken, live audio en meer. Ook beeld gaat een belangrijkere rol spelen. Waar Spotify getracht heeft de gebruiker nieuwe dingen te laten ontdekken door alles in een gecombineerde feed te proppen, zal de verschillende soorten content apart geplaatst worden zodat die alles meer ruimte krijgen.

Wanneer men de nieuwe Spotify opent, staan bovenaan nog altijd de hoesjes van albums en playlists, maar daaronder duikt nu een videopodcast op die automatisch begint te spelen, en waarnaar met een simpele tik kan worden overgeschakeld. 

Op het ‘Stream On’ evenement van 8 maart jongstleden waarop Spotify alle nieuwe ontwikkelingen presenteerde, werden nog andere innovaties voorgesteld. Zo zou A.I. zorgen voor een meer gepersonaliseerde content in de Smart Shuffle, die ook tijdelijk nieuwe tracks toevoegt aan een bestaand speellijstje. En er is de mogelijkheid om een persoonlijke radioshow te hosten.

TechCrunch, de Amerikaanse online krant die zich richt op hightech en startende bedrijven, weet dan weer dan Spotify ook de podcaster tools aanpast, waaronder Anchor. Men gaat voorts samenwerken met Patreon, de dienst waarmee podcasters en andere creators zich kunnen laten betalen voor hun werk. (HVG)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx