RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Spotify: na de radio en podcasts, nu ook de boeken

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Spotify, ooit begonnen als streaming radio, wil voortdurend uitbreiden. Dat hoort nu eenmaal zo in de financiële trend van ‘stilstaan is achteruitgaan’. En daarom heeft het Zweedse bedrijf zich ook op podcasts gestort. Er werden heel dure overnames gedaan van productiehuizen. Dit allemaal in de hoop het aantal abonnees op de betalende dienst te kunnen verhogen. Iets wat niet echt gelukt is.

Spotify lijkt nu een andere markt te willen aanboren, die van de audioboeken. Er worden negen nieuwe en exclusieve audioboeken uitgebracht. De boeken zelf zijn niet exclusief. Ze behoren zelfs tot het publieke domein, maar het zijn de stemmen die de verhalen voorlezen, die exclusief zijn. Van Forest Whitaker en David Dobrik tot Hilary Swank. Bij deze boeken hoort ook een podcast, ‘Sitting with the Classics’, waarin achtergrond bij de boeken verschaft wordt.

Eerder had Spotify al een partnerschap afgesloten met Wizarding World, om een wekelijkse aflevering te brengen van hoofdstukken van ‘The Philoper’s Stone’. Maar die blijkt niet meer te vinden te zijn op Spotify. (HVG)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx