RadioVisie

  • .
    .

Spotify: muziekpodcasts met volledige songs

Maar enkel voor wie een betalend abonnement heeft

Er zijn tal van podcasts die nieuwe muziek bespreken. Maar omwille van de auteursrechten moeten zij zich meestal beperken tot korte fragmenten van songs, tenzij het medium waarvoor zij de podcast maken voorafgaandelijke afspraken kon maken met de platenmaatschappijen, zoals bij “All Songs Considered” van NPR, bijvoorbeeld

Iets dat voorbehouden is tot grotere media, met diepe zakken. De ‘gewone’ podcasters, kleinere initiatieven, kunnen zich dat niet veroorloven, en moeten de luistertijd per song beperken. Dat zou nu kunnen veranderen bij Spotify.

Dat start men ‘shows with music’, of ‘music and talk’, een nieuw format waarbij de podcastmaker de volledige songs mag laten horen, dankzij de afspraken die Spotify heeft met de muziekindustrie. De podcastmaker moet dus niet langer licentierechten betalen aan de platenmaatschappijen, omdat Spotify dit al geregeld heeft. 

Knap, maar er zit een addertje onder het gras. De podcasts zijn enkel te beluisteren op Spotify en dan nog voor wie een betalend abonnement heeft. Wie geen premium abonnement heeft, kan slechts dertig seconden horen. (HVG)

° Een achtergrondartikel hierover bij de New York Times.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx