RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Spotify: muziek in hoge kwaliteit

… en nog een hele sliert nieuwigheden

Deze week heeft Spotify zijn Stream On event gehouden. Daarbij werden heel wat nieuwigheden voorgesteld. Daarbij de nieuwe en meest opvallende dienst, Spotify HiFi die later dit jaar gelanceerd wordt. Het gaat om streaming in hogere kwaliteit. Nu is dit 320 Kbps voor het maandelijkse abonnement van tien dollar. Ter vergelijking: Tidal biedt 1411 Kbps bij zijn 36 Reality Audio en Dolby Atmos, voor twintig dollar per maand.

Nieuws over podcasts

Dat Spotify zich de laatste tijd enorm focust op podcasts, is inmiddels ook gen voegzaam bekend. Niet onlogisch dus dat er ook op dat vlak enkele aankondigingen waren. Zo gaat het Anchor podcast hosting platform samenwerken met WordPress, zodat geschreven content rechtstreeks in podcasts omgezet kan worden. Bovendien zal er video content in de podcasts ingelast kunnen worden, iets wat Spotify nu ook al doet voor muzikanten. En er komen polls en Q&A functies bij de podcasts

Spotify zal de geschiedenis van z’n abonnees gebruiken om episodes en podcast-reeksen aan te bevelen. Ook het zoeken naar podcasts zou gemakkelijker moeten worden. En het bedrijf heeft opnieuw enkele exclusieve deals kunnen afsluiten met podcastmakers, zoals Batman Unburied.

Plaatselijke content

Ook interessant is de aankondiging dat Spotify binnenkort beschikbaar zal zijn op 85 nieuwe markten in Azië, Afrika, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Daarbij zullen ook plaatselijke artiesten worden gepromoot en zullen de algoritmes rekening houden met plaatselijke voorkeuren. Er komt eveneens een ondersteuning van 36 bijkomende talen. (HVG)

° Meer bij Variety en The Crunch


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx