RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Spotify: iedereen een eigen radiostation! (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het Nederlandse radio-icoon Willem van Kooten toeterde in de jaren negentig van de vorige eeuw reeds dat in de toekomst iedereen zijn eigen radiostation zou kunnen hebben. Met de nieuwe mogelijkheden van Spotify worden zijn uitspraken een kwarteeuw later zo goed als werkelijkheid. 

De Zweedse streamende muziekgigant brengt podcasts en muziek nog maar eens dichter bij elkaar. Het bedrijf maakte bekend dat het een nieuwe podcast-indeling test waarmee luisteraars volledige muziektracks kunnen horen tijdens een show, in plaats van een korte sample. Het nieuwe formaat maakt Spotify in feite het enige podcastplatform waar hosts volledige nummers in hun shows kunnen opnemen zonder zich zorgen te hoeven maken over copyrights.

De podcasts met muziek kunnen in Spotify’s Anchor aangemaakt worden. Luisteraars hebben weliswaar nog steeds een premium account nodig om complete nummers te kunnen beluisteren. (Spreekbuis.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Luc
Luc
22 oktober 2020 - 18:29 18:29

het is niet echt ‘opnemen van’ maar ‘onderbreken voor’. Echte radio is toch iets anders dan zo’n dooie playlist, geldt uiteraard ook voor radiozenders die zo’n dooie playlist uitzenden.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx