RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Spotify Group Session: samen luisteren

Het lijkt een beetje de week van Spotify te worden. Tenminste wat de berichtgeving betreft over de Zweedse streaming gigant. Gisteren hadden we het over het record aantal van 299 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, maar tegelijk over het feit dat er nog steeds zwaar verlies wordt geleden. Al merkt de luisteraar/klant/abonnee daar niks van. Integendeel.

Spotify blijft immers het aanbod verbeteren. Vorige week werd gestart met videocontent en er wordt al een poosje zwaar ingezet op podcasts. En nu is er het nieuws dat de streaming gigant werkt aan het sociale aspect van hun onderneming. Gebruikers met een betalend abonnement zullen samen met vrienden, tegelijkertijd kunnen luisteren naar muziek en podcasts. Ook wanneer zij zich op een andere plek, heel ver weg, bevinden.

Concreet kan via de functie Group Session een link aangemaakt worden, om te delen met vijf vrienden, die zelf een Spotify Premium abonnement moeten hebben. Zo kan je met je groepje samen streaming content beluisteren. Maar tegelijk kan elk van de deelnemers liedjes in de speellijst pauzeren, afspelen, overslaan, of andere nummers kiezen. Je kan ook je eigen keuze toevoegen. 

Mocht je verwachten dat er tegelijk een chatfunctie aan gekoppeld werd, zodat commentaar kan worden gegeven op de muziek, dan komt men bedrogen uit. Die is er niet: daarvoor moet nog steeds een andere app, naar keuze , gebruikt worden. (HvG)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx