RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Spotify gaat live concerten streamen

En start met een audioboeken-aanbod

Het kan blijkbaar niet op voor Spotify. Enerzijds toont het bedrijf zich enorm actief in de wereld van podcasts, anderzijds worden nu ook audioboeken aangekondigd. Hiervoor werd een partnerschap aangegaan met het audioboekenplatform Storytel, dat ook in het Nederlandse taalgebied actief is.

Wie een abonnement heeft op Storytel, kan zijn of haar account koppelen aan Spotify, en de audioboeken laten voorlezen via de Spotify app. Dat is mogelijk omdat Spotify recent het Open Access Platform (OAP) lanceerde, dat bedoeld is om creators en uitgevers een manier te bieden om meer luisteraars te vinden. Wanneer gebruikers hun account koppelen via OAP, kunnen zij de content van deze creators streamen via Spotify.  Meer bij TechCrunch.

En er is nog meer nieuws over Spotify. Vanaf 27 mei zullen er een reeks virtuele concerten worden uitgezonden. Ze werden eerder live opgenomen, en worden straks uitgesteld gestreamd. Een aankondiging die heel wat muziekfans, die al zolang verstoken blijven van live optredens door het coronavirus, zeker gaan verwelkomen. 

Uiteraard kan dit aanbod het zelf bijwonen van een live concert niet vervangen, maar het begint er toch stilaan (een beetje) op te lijken. De optredens zijn te bekijken op Spotify.live en kosten $15 per concert. Onder andere The Black Keys, Leon Bridges en Jack Antonoff zijn de eerste bands horen die je zal kunnen bekijken en/of beluisteren. Meer bij Engadget. (HVG)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx