RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Spotify breidt betaalde podcasts uit

Spotify wil zich steeds verder profileren als dé plek waar podcasts te vinden zijn. En om (nog) meer makers aan te trekken, wil het Zweedse concern nu ook extra opties aanbieden om betaald te kunnen krijgen voor de aangeboden content. 

Dat betaalde segment was in het begin voorbehouden aan enkele grote spelers, maar wordt dit najaar uitgebreid tot alle Amerikaanse creators. Bij dit aanbod, dat in samenwerking met Anchor gebracht wordt, hebben makers maar liefst twintig opties voor prijszetting. En tot 2023 neemt Spotify geen commissie.

Wat toch wel interessant is, vooral wanneer je dit vergelijkt met wat Apple vraagt: 20 dollar per jaar om aanwezig te mogen zijn, en 30% commissie op het abonnementsgeld in het eerste jaar, en 15% daarna. Spotify zegt dat het, na 2023 slechts 5% gaat vragen.

Bovendien krijgen creators ook toegang tot een lijst met de e-mails van de abonnees, zodat zij rechtstreeks contact kunnen houden met hen. Tot nu moesten zij op een of andere manier zelf een dergelijke lijst aanmaken. Het is wel zo dat, wie een abonnement heeft op een podcast, geen in-app aankopen kan doen op iOS, om de commissie van Apple te omzeilen. Zij moeten hun abonnement op een andere manier betalen. (HVG)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx