RadioVisie

  • .
    .

Sports Weekly van start als webradio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Terwijl de wissel van de FM-macht heel langzaam verschuift naar die van DAB+, is er nog een derde speler op het veld. Die van de webradio’s. Voor zover wij een Vlaams overzicht hebben, beperken alle webprojecten zich er tot diverse muziekormats. Toch gaan veel stemmen op die stellen dat internetradio, hét medium van de (verre) toekomst is. Maar zal er dan niet meer diversiteit moeten komen?

Een blik over de noordergrens leert ons wat mogelijk zou kunnen zijn. Opvallend daarbij is dat niet de publieke omroep kiest voor alternatieven, maar dat het de commerciële sector is. Een gunstig teken? Als commerciële jongens ergens mee beginnen, dan is het meestal omdat ze erin geloven.

Wekelijkse afleveringen op woensdag

ALLsportsradio en Sportnieuws.nl zijn gisteren, 24 januari, gestart met de wekelijkse podcast ‘Sports Weekly’. Daarin worden elke woensdag drie actuele sportonderwerpen besproken. De podcast wordt geheel in co-productie gemaakt en in wisselende samenstelling gepresenteerd door Robert Denneman van ALLsportsradio en Stefan ten Teije van Sportnieuws.nl. Deze laatste is de website van uitgever De Persgroep (van onder andere AD en Volkskrant).

In de eerste ‘Sports Weekly’ werd met voetbalcommentator Aad de Mos de titelrace besproken. Verder werd met Tim Coronel teruggeblikt op Dakar 2018 en vertelde Sportnieuws-redacteur Jules Raijer hoe het eraan toe gaat bij de Australian Open.

“De populariteit van podcasts wordt steeds groter en het is een must om ook via dat kanaal onze doelgroep te bereiken met interessante sportverhalen”, zegt Sportnieuws.nl-hoofdredacteur Stefan ten Teije. “We hebben er al mee geëxperimenteerd en zien dat het aanslaat. De samenwerking met ALLsportsradio moet het nu verder vormgeven.”

Lars Schotanus, directeur YPCA, De Radiofabriek: “We werken al enige tijd heel prettig samen met de redactie van Sportnieuws.nl en kunnen nu met deze gezamenlijke podcast sportminnend Nederland nog beter bedienen met premium sportcontent, die bovendien op elk gewenst moment eenvoudig te beluisteren is”.

ALLsportsradio is dé internetradio sportzender van Nederland, waar alle sporten aan bod komen. Sportnieuws.nl is op haar beurt de sportsite voor jongeren. Op beide platformen komen sporten aan bod die minder aandacht krijgen op de meeste sites en radiostations.

De podcast is te beluisteren via de bekende podcast-apps, iTunes, Soundcloud en uiteraard via de websites van de beide initiatiefnemers.

° Lees ook: Iedere sport zijn eigen radiostation? 


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx