RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

Sportpaleis Antwerpen: Super Van de Veireman

Een gekatapulteerde Peter, een enorme paarse bol en vooral heel veel bekende gasten. De Grote Peter Van de Veire Sportpaleis Show deed de Antwerpse evenemententempel op zijn grondvesten daveren. Tal van fans en artiesten waren aanwezig op zijn grote bedankfeest. Ze zongen, dansten en feestten bijna acht uur lang. Kortom: het gebeurde in stijl.

Op vrijdag 1 april presenteerde Peter Van de Veire – winnaar van drie RadioVisie Awards in zijn carrière – zijn allerlaatste ochtendshow op MNM. Na dertien jaar zet hij er een punt achter bij de jongerenzender. Gisteren, zaterdag 2 april bedankte hij met een groot feest in het Sportpaleis. Heel wat fans kwamen hem dan ook uitzwaaien, samen met een pak bekende artiesten. DJ Voltage en 5napback trapten de avond op gang met een dj-set. Daarna vloog Peter Van de Veire er ook zelf in. Letterlijk en figuurlijk.

In een supermanpak – geïnspireerd op de manier waarop Howard Stern het ooit deed op de MTV-Awards – werd hij boven het publiek gekatapulteerd en landde hij op het podium. Daar werd hij ontvangen door collega Astrid Demeure die de show mee in goede banen leidde. Zij begeleidde Peter naar een enorme bol waar hij regelmatig op drukte om te zien wat er te gebeuren stond. Bij de eerste klap kwam Sam Gooris tevoorschijn. Zijn hit ‘Laat het gras maar groeien’ ws meteen goed voor flink wat ambiance. Daarna was het de beurt aan het Antwerpse duo Van Echelpoel met ‘Ziet em duun’.

Sidekicks

De voorbije dertien jaar heeft Peter heel wat sidekicks aan zijn zijde gehad. Ook zij konden niet ontbreken. Nasrien Cnops en Julie Van den Steen haalden herinneringen op en blikten terug op een mooie tijd samen met Peter. Julie was duidelijk nog niet vergeten dat ze ooit een maand lang verkleed als Donald Trump in de studio moest zitten.

Zij haalde het befaamde pak mét das nog eens uit haar kleerkast speciaal voor deze gelegenheid. Nasrien, grote Bon Jovi fan, ging ooit voor MNM met enkele luisteraars naar Bulgarije om een concert mee te pikken. Zij zong een stukje uit ‘Bed of Roses’. Eva Daeleman en Lieselot Ooms, de allereerste sidekicks, hadden een filmpje gemaakt met een hartverwarmende boodschap voor Peter.

Topartiesten

Peter Van de Veire staat uiteraard ook bekend als Eurovisiesongfestival-goeroe. Zijn afscheidsshow kon dan ook niet compleet zijn zonder een festivalwinnaar. De Zweedse Loreen, winnares in 2012, verraste met haar wereldhit ‘Euphoria’. Het publiek zong uit volle borst mee. Ook Peter, grote fan van Loreen, was onder de indruk.

° Lees meer onder de foto

Peter was niet de enige die de lucht in gekatapulteerd werd. Ook Niels Destadsbader zocht hogere sferen op. Tijdens de DJ-set van Regi zag het publiek Niels voorbijvliegen en zongen ze samen ‘De wereld draait voor jou’. Niels verraste Peter daarna nog met een herwerkte, en vooral pakkende versie van ‘Verover Mij’.

Aansluitend kwamen ook Gert Verhulst en James Cooke Peter bedanken voor de afgelopen jaren. Zij brachten, samen met Peter zelf, een mooie versie van hun lied ‘Altijd’. Kawtar en Wanne, de laatste sidekicks van Peter, waren uiteraard van de partij. Zij brachten samen met alle andere MNM-dj’s een verrassingslied.

Heynen

Nog meer schoon volk

Het publiek kreeg nog tal van andere optredens voorgeschoteld. Niemand minder dan Metejoor en Lisa, Gers Pardoel en Willy Somers brachten hun populairste nummers. MNM-dj Robin Keyaert en mama Ingeborg reden samen nog een grote chocopot binnen als cadeau.

Tom Waes kreeg samen met Peter ‘Dos Cervezas’ voorgeschoteld uit de handen van Jeroen Meus. Als afsluiter bracht Peter zelf zijn nummer ‘Dans DJ Dans’ samen met Kawtar en Wanne. Als kers op de taart trok DJ Frank de afterparty op gang, gevolgd door het DJ-duo Ilsen & Verhulst, DJ Voltage en 5napback en Omdat Het Kan Soundsystem.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over MNM
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx