RadioVisie

  • .
    .

Spin-offs voor Stadsradio Halle en Radio Victoria

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zullen we het eens over carnaval hebben? We blijven even weg uit Aalst. De straffe polemieken zijn voor de reguliere pers, enkel Ajoin Music kreeg onze verdiende aandacht, de voorbije weken. Eén van onze oudste redacteurs heeft er zijn roots en we laten ook nooit na om leuke initiatieven wat extra aandacht te geven.

Al heeft de Ajuinenstad geen monopolie op dat soort projecten. Veertig kilometer en één provincie verder hebben, bij de Vaantjesboeren van Halle gaf het prinsenpaar Nico en Kathleen (foto bovenaan) vrijdagavond officieel het startschot voor vele weken Carnavalradio Halle. En dit alweer voor de achtste keer. Voorlopig te beluisteren via webstream en vanaf 7 maart ook op de evenementenfrequentie 94.3 FM, tot en met maandag 23 maart.

“Het doel van Carnavalradio Halle blijft hetzelfde als in jaar één: een zender met non-stop carnaval- en feestmuziek uit Halle en ver daarbuiten, gekruid met uitspraken door onze eigen carnavalisten. Driemaal per dag is er algemeen nieuws en regionaal nieuws. Op vrijdag- en zaterdagavond tussen 20:11 en 01:11 uur zorgen de Halse dj’s voor de sfeer in Carnavalradio In De Mix”, zegt  André Segers van Stadsradio Halle.

“We brengen een continue mix van carnavalsplaten en ambiancemuziek, slechts kort onderbroken voor korte carnavalsgebonden boodschappen en nieuws. Zo wordt Carnavalradio Halle de ideale achtergrond voor cafés en de juiste soundtrack voor mensen die nog de laatste hand leggen aan hun outfit.”

“We kiezen bewust voor twee aparte radiofrequenties en websites. Niet al onze luisteraars vinden carnavalsmuziek leuk. Die willen we ook niet in de kou laten staan. Anderzijds is er in Halle zeker een publiek voor een zender met carnavalsmuziek. Dit is geen evidente keuze, maar het is de enige manier om toch mee te gaan in de hype rond carnaval zonder onze andere luisteraars af te schrikken. Die kunnen steeds terecht op Stadsradio Halle”, besluit André Seghers.

De reguliere programma’s van Stadsradio Halle blijven onveranderd en onverminderd doorgaan op 105.6 FM. Er is ook een Facebookpagina. En nog zijn we niet helemaal klaar, want daarnaast, is in datzelfde Halle, alweer sinds 1980 ook nog Radio Victoria actief. Ook zij lanceerden vorige week een spin-off, met de ‘juiste muziek’. Radio Victoria Continu, is een non stop webstream met enkel carnavalsmuziek. 


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx