RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Soundcloud: knappe nieuwigheden bij deze muziekdienst

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Al vele jaren luidt het dat Soundcloud ten dode opgeschreven is. Het zou niet opkunnen tegen het geweld van Spotify en Apple Music. Toch blijft de muziekdienst goed standhouden. Mogelijk een gevolg van het ‘open imago’, waar veel beginnende artiesten aan de slag kunnen. Maar ook hun community is een opsteker. De vernieuwende manier waarop men commentaar kan geven bij een bepaald muziekfragment, het feit dat men er gratis muziek of podcast kan hosten…

Soundcloud ging dus niet dood. Integendeel, het is springlevend en bewijst dat met enkele nieuwigheden. Er wordt momenteel een test uitgerold voor iOS en Android, met een verticale ‘discovery feed’ in de app. Een tijdlijn dus om nieuwe artiesten te ontdekken. Verder worden ook previews van songs van dertig seconden gepland. Wanneer een dergelijke preview een like krijgt, dan wordt de volledige versie aan de afspeellijst toegevoegd.

De Feed-tab werd vernieuwd, zodat men nu een Discovery-pagina krijgt waarbij content te zien/horen is die door het algoritme gesuggereerd wordt. Plus een Following-pagina, met enkel content van artiesten en groepen die worden gevolgd. Op de Discovery-pagina krijgt men bij de gesuggereerde content te zien op basis van welke likes of artiesten die men reeds volgt, de keuze gemaakt werd om die bepaalde song te suggereren. 

Een mooi voorbeeld van transparantie dus. Meer bij Techcrunch. In elk geval een goede reden om SoundCloud opnieuw een kans te geven! (HVG)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx