RadioVisie

  • .
    .

Soulshow weer iets ‘groter’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De onverwachte terugkeer van de donderdagse Live Soulshow leidde tot een ongeziene revival. Niet alleen de reacties via de chat en in de verschillende Facebookgroepen beklemtoonden een ongekend enthousiasme maar ook verschillende radiostations meldden zich om het twee uur durende muziekfeest over te nemen. Na Mega Classics 99,5 op Bonaire en Paradise 103,1 FM op Curaçao is er alweer uitbreiding op komst. Zoals we gisteren al schreven in Het Blad, maakt Ferry Maat vanaf morgen zijn entree in eigen Nederland.

Boogie Wonderland

Sinds een halve eeuw vertolkt Ferry Maat de rol van ambassadeur voor de ‘sound of soul-, disco- en funk’ met een bruisend enthousiasme. Dankzij zijn niet aflatende energie en een vaak ongekend lyrisme worden platenmaatschappijen, vedetten en groepen als Luther Vandross, Earth Wind & Fire, Donna Summer, The Three Degrees, The Sound Of Philadelphia, Motown en Salsoul door de liefhebbers omarmd.

En wie als handige doe-het-zelver in het clubcircuit over voldoende talent beschikt om zich op gelijke hoogte van iconen als Ben Liebrand en Peter ‘Hithouse’ Slaghuis te hijsen, krijgt, na een weliswaar strenge maar rechtvaardige beoordeling, zendtijd in het kader van de ‘Bond van Doorstarters. Radio Noordzee Internationaal op het felgekleurde zendschip Mebo II, TROS, Radio 10, Radio 538, Sublime en Radio Veronica openden maar al te graag wekelijks hun spreekwoordelijke deuren voor het stevige en het gevoelige danswerk.

The worldwide glow of radio

De start van Soulshow Radio in 2015, vanuit zijn nieuwe verblijfplaats Bonaire, opende nieuwe perspectieven. De aanvankelijk bescheiden aanwezigheid beperkte zich tot non-stop ’the finest’ tracks afgewisseld met gedigitaliseerde episodes uit de TROS-tijd. Deze eerder bescheiden aanwezigheidspolitiek maakte abrupt plaats op 22 april jongstleden voor een bruisende comeback van de inmiddels 74-jarige ‘Tower of Power’.

De toevoeging van de voormalige dj op Ibiza en ‘Het mooiste meisje van de klas’ van de AVRO TV Annemiek Hoes leek, gezien de overweldigende reacties via alle mogelijke kanalen, geen overbodige luxe. De éénmalige ‘garden party’, met disco allures, vroeg om een ‘next episode’. Voldoende dus om de legendarische koopavond nieuw leven in te blazen. 

Together again

Radio Mega Classics 99,5 en Radio Paradise 103.1 FM sloten zich snel bij het collectieve enthousiasme aan. En het is alweer tijd om een nieuwkomer te verwelkomen. Dit keer uit de Amsterdamse omgeving, het regionaal en lokaal gerichte Jamm FM voor Ouder-Amstel op 104,9 MHz, dat zich hoofdzakelijk op soul, funk, gospel en new-jazz richt. Geen wonder dat de know-how van de nu al bejubelde live Soulshow van op Bonaire vanaf komende zaterdag, tussen 14.00 uur en 16.00 uur, een extra meerwaarde voor hun ‘Adventures of Music’ zal worden. Op Soulshow.nl is alle informatie over de dagelijkse OldSkool Shows en over het downloaden van de app te ontdekken. 

Overzicht

Mega Classics 99,5 (Bonaire) donderdag: 20:00 – 22:00 uur (03:00 – 05:00 uur Belgische tijd)
Radio Paradise 103,1 MHz (Curaçao): donderdag: 19:00 – 21:00 uur (02:00 – 04:00 uur Belgische tijd) 
Jamm FM 104,9 MHz (Nederland): zaterdag: 14:00 – 16:00 uur. Soulshow Radio: donderdag: 14:00 – 16:00 uur (lokale tijd). (FVM)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Ferry Maat startte op Paradise FM

Dat een flinke lading stations bij de bedenker van de Soulshow zou aankloppen met de Lees verder

Ferry Maat Soulshow: These are the good times

Het ziet er opnieuw naar uit dat donderdag dé koopavond wordt. Snel alles in het Lees verder

Ferry Maat Soulshow: The next episode

Dat de onverwachte terugkeer van de meest swingende soundtrack tijdens de populairste koopavond van de Lees verder

Ferry Maat vervolgt de Soulshow (?)

Met de verhuis naar het eiland Bonaire, op zowat 14 uren vliegen vanuit Brussel, schakelde Lees verder

Radio 2: van Bredene naar Blankenberge

Van maandag 8 tot en met zaterdag 20 augustus is iedereen welkom aan de jachthaven, Lees verder

1961: Groninger ontdekt Italiaanse Milva via… BRT radio (audio & video)

Hans Knot brengt in zijn nostalgische column het verhaal van een illuster Italiaans zangeresje uit Lees verder

Blad 1546: Joost Ramaer, Sweet Caroline, Fall (video)

• Joost Ramaer: “Het domein van de media schreeuwt om beleid” • Britse radio’s in Lees verder

Bepaalden videoclips het radiobeleid? (audio & video)

Van mini-muziekfilms tot een niet te onderschatten promotie op YouTube voor de huidige popwereld, de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rett
Rett
24 juni 2021 - 23:08 23:08

Aanvankelijk zat Soulshow radio live vanuit Huizen (boven het Gooi), Fer woont nog maar enkele jaren op Bonaire en is pas enkele weken geleden begonnen met die lives van daar uit.
In de beginperiode (in Huizen dus) zat de live soulshow op vrijdagavond en was het een (zeer fijne) copresentatie met Guyon Da Silva, de echtgenoot van Eline Lacroix die bij Jamm in het bestuur zit.

Leo
Leo
24 juni 2021 - 20:16 20:16

De Jammfm uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx