fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

‘Sorry, niet met onze medewerking’

RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we het belangrijk vinden om verschillende stemmen en meningen te horen publiceren we regelmatig opinieteksten. Elke auteur schrijft in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst. 

“Neem deel aan de discussie” vraagt RadioVisie

Er is helemaal geen discussie. Dat zou betekenen dat meerdere partijen die van mening verschillen er aan deelnemen. Dat is niet het geval. MENT en Family Radio gaven hun mening maar verschillen niet van mening over de gevolgde procedure en de uitslag van de “wedstrijd”.

Marktleider Radio 2 geeft, ondanks het feit dat alle rumoer in hun achtertuin speelt en iedereen graag een VRT reactie zou willen, geen commentaar. De artiesten wereld zwijgt omdat men niet weet wat “een mening” voor gevolgen heeft voor hun playtime.

De regering, met name de mediaminister drinkt een biertje maar zegt niets. De aangeklaagden reageren alsof het allemaal morgen wel weer voorbij zal waaien.
Er is dus geen discussie ook al roept Marc Hallez VBRO op voor een debat op radio en TV.

Diep in zijn hart weet hij, denk ik, ook wel dat Frederik Thomas daar niet aan begint. Dus zwijgt vanaf ongeveer vandaag iedereen. En is er geen discussie.
Niemand doet ook iets.

Ik ben maar een buitenstaander. De manager van een zangeres. Zij wil niets liever dan op al die radiostations gedraaid worden. En dus wil ze dat haar nieuwe single overal wordt gepromoot. Ook bij VBRO.

Dat geeft een machteloos gevoel. Want ik kan dat niet. Dus stuur ik de single naar ruim 250 radiostations in België en een paar honderd in Nederland. Maar toch niet naar VBRO. Zinloos zult U zeggen. Dat kost haar playtime. Het zal VBRO een zorg zijn. Dat is dan maar zo.

Ik wil haar en mijzelf recht in de spiegel kunnen aankijken en niet het gevoel hebben een klein beetje mee te werken aan een op leugens gevoed (eventueel) succes.
Frederik Thomas is van harte welkom om mij ervan te overtuigen dat valsspelen is toegestaan in medialand. Het feit dat “anderen” dat ook doen is een argument dat ik ook niet van mijn kleinkinderen accepteer.

Ik blijf hopen dat er recht wordt gedaan aan diegene die een correct dossier hebben ingestuurd. En dat er iemand wint, wie dan ook, die alle beloftes ook waarmaakt. Gewoon omdat het zo zou moeten zijn in dit land.

° Is getekend: Simon Paulis


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

3
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
2 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
3 Personen die reageerden
Marc HallezHaveveJohan Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Johan
Gast
Johan

“MENT en Family Radio gaven hun mening…” Nee, MENT en Family Radio presenteerden een hapklare afrekening met VBRO en RadioVisie bood hun daarbij een platform ZONDER daarbij VBRO het recht op verdediging te gunnen. Dit is niveau van riooljournalistiek die je van Story of Dag Allemaal mag verwachten.
Zowel MENT als Familie Radio lieten daarbij uitschijnen heiliger dan de paus te zijn “want wij hebben een eerlijk en haalbaar dossier opgesteld”. Yeah, right. Tijdens de erkenningsronde heeft het kabinet Gatz tonnen bagger en achterklap over hen gekregen dat je het ze niet kwalijk kan nemen de sector liever kwijt dan rijk te zijn. En de 5 episodes van vorige week zijn daar nog een voorbeeld van.
De twee verliezers rekenen met de verkeerde partij af. Ze moeten niet met hun winnende concurrent afrekenen. Het is aan de beoordelende overheid om een haalbaarheidstoets te doen. Die heeft dat niet gedaan. Een paar steekproefjes waren nochtans voldoende geweest. Een half uurtje werk. Is dat de schuld van VBRO? Nee.

Hugo Van Vlaenderen
Lid

@Johan: Treft HIT dan ook geen schuld? Daar was toch een duidelijke beslissing van de RVS om te schorsen op basis van ‘valse inbreng’. De minister vernietigde zelfs de erkenning ‘met ‘fraus omnia corrumpit’, en kende ze toe aan TOPradio, die toch wel de meeste scheldwoorden hadden gebruikt na niet-erkenning. Radiovisie is trouwens geen onderzoekscel, dat is een taak van de overheid in deze. Iedereen kan reageren, op fouten wijzen, ja zelfs recht van antwoord vragen. Ik denk ook dat het artikel duidelijk was in stellingname, vooral wat het niét beoogde, zo heb ik het toch gelezen en ik meen dat zowel de schrijver als de betrokken partijen dat hebben gezegd. U probeert die stellingname nu te veranderen in iets wat, volgens mij, helemaal niet de bedoeling was. Geeft u een soort van ‘recht op liegen’, als de overheid het niet ziet is het in orde voor de leugenaar en is de overheid dan maar fout? Dat klopt helemaal niet: dossiers moeten ook waarheidsgetrouw zijn, in eer en geweten, en zo worden uitgevoerd.

Marc Hallez
Gast
Marc Hallez

Johan. Je kan Radiovisie niet kwalijk nemen dat ze de elementen publiceren die stuk voor stuk met bewijsmails gestaafd zijn. Als dat van uit journalistiek oogpunt al niet meer kan worden we een soort Turks medialand en dat mogen we niet willen.
Radiovisie viseert hier niet VBRO. Er wordt aangehaald wat fout is. Of ‘de vertaling’ daarbij is dat VBRO in de fout ging of de minister dat was door het niet grondig beoordelen, of beide, kan je in het midden laten. Feit is wel dat, indien er geen fouten in een dossier staan, de controle op dat vlak ook niet kon falen. Ik heb in de quotes die ik gaf in ieder geval VBRO opgeroepen tot dialoog. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat VBRO met een eigen visie niet zou worden gepubliceerd op RadioVisie. Ik bied VBRO aan om met een neutrale moderator in onze studio op interview te komen. Ikzelf ben dan de andere partij. Als Familyradio dat wil, ook welkom. Ook de minister zou daarbij worden uitgenodigd. De uitzending op MENT en op VBRO, waarbij beide media de garantie geven dat de interviews niet worden geknipt. Hoe eerlijk is dat? Ik wacht geduldig op respons op deze uitnodiging.

Meer in muziek, netwerkradio
Al is de leugen nog zo snel…

Instrumentals Forever ruilt Radionomy voor Torontocast

Het vinylmoment van Manneke Pop – 34 (video)

Het Avondblad van 7 september (audio & video)

Ooit nog gehoord op Q? (audio)

Is de VRM slechts een papieren tijger?

Sluiten