RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

Slovenië: publieke omroep start derde DAB+-netwerk

Radiotelevizija Slovenija – RTV Slo – de publieke omroep van Slovenië, heeft afgelopen vrijdag een derde DAB+-netwerk uitgerold. Na een landelijk op kanaal 10D en een lokaal netwerk in de hoofdstad Ljubljana (7D) is er nu een bovenregionaal netwerk bijgekomen bestaande uit twee allotments. Tezamen hebben ze landelijke dekking.

In het westen van Slovenië wordt uitgezonden op kanaal 12C, terwijl in de oostelijke helft kanaal 12B wordt ingezet. Het nieuwe netwerk is bedoeld voor regionale en lokale radio. Zo zijn de publieke stations Radio Koper en Radio Capodistria nu te ontvangen in de westelijke helft, terwijl Radio Maribor en de Hongaarstalige omroep Pomurski MMR in de oostelijke helft uitzenden. Laatstgenoemde zender behoort eveneens tot de Sloveense publieke omroep en richt zich op de Hongaarse minderheid in het oostelijke puntje van Slovenië.

Radiotelevizija Slovenija startte in 2016 officieel met uitzenden op DAB+. Via het landelijke netwerk zijn de publieke zenders Radio Slovenija Prvi, Radio Slovenija Val 202, Radio Slovenija ARS en Radio Si (Slovenië International) digitaal via de ether te ontvangen, alsmede vijftien commerciele stations. Onder meer het landelijk katholieke Radio Ognjišče, de semi landelijke commerciële Hitradio Center en de regionale commerciële stations Radio Antena, Rock Radio, Radio 2, Radio Bob en Radio Ekspres zijn landelijk op DAB+ te beluisteren.

Het is de bedoeling dat de vrije capaciteit op het nieuwe bovenregionale DAB+-netwerk binnenkort uitgegeven gaat worden aan commerciële partijen. (BVP – radio.nl)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVM
PVM
24 oktober 2020 - 23:44 23:44

Zulk een land is echt modern als het op DAB+ aankomt. En wij maar achter blijven

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx