RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

SLAM! zet zich scherper met ‘Boost Your Life!’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

SLAM! geeft energie, altijd en overal. ‘Boost Your Life’ is dan ook het nieuwe motto van het Nederlandse Pop & Dance station. Vandaag start SLAM! met een “aangescherpt merkverhaal”.

Op de radiozender vertaalt zich dit met een strakke nieuwe programmering en nieuwe audiovormgeving. Op de eigen social media kanalen, in het land tijdens festivals en events wordt dit vormgegeven in de opmerkelijke ‘Boost Your Life’-campagne, die de doelgroep aanzet om samen met SLAM! het leven keihard te boosten. Deze campagne, bedacht en uitgewerkt door The Stardusters, wordt uitgerold op tv, online, social, print en Out of Home.

“SLAM! staat als merk voor extra power; tijdens het opstaan, onderweg, tijdens het werk, een work-out of om de nacht te vieren. SLAM! boost het leven. Daar is het merk groot mee geworden en die belofte gaat het station nu nog steviger benadrukken, met de uitgesproken pop en dance muziekmix, spraakmakende content, unieke acties en met deze nieuwe campagne.”

In de jongste NLO-luistercijfers realiseerde het station een marktaandeel van 3,7 procent in de doelgroep 20-49 jaar. Maar daarnaast is SLAM! ook online al jaren een belangrijk merk, met meer dan een miljoen abonnees op YouTube en tientallen miljoenen weergaven op TikTok en Instagram.

In de nieuwe programmering, die op 20 augustus van start gaat, krijgt Jarno van der Wielen, die afgelopen jaar nog werd genomineerd voor een Marconi Award, een vaste plek in de dagprogrammering (maandag t/m donderdag van 13:00-16:00 uur). Aan de sterkhouders als Early Birds, Het Avondcircus, The Boom Room, Housuh in de Pauzuh en SLAM! Mix Marathon wordt niet geraakt. Dj-talenten Julia van Reyendam, Hielke Boersma, Marijn Oosterveen, Patrick Wolda en Max Bolhuis gaan het weekend van SLAM! versterken.

Om de Boost Your Life campagne extra te vieren is het dagelijkse lunchprogramma Housuh in de Pauzuh deze week 24/7 te horen. Housuh in de Pauzuh XL neemt de luisteraar mee op een trip down memory lane, waarbij de playlist alle kanten op gaat: van clubknallers uit de 00’s, naar hiphopbangers uit de 90’s, dikke hits van nu, maar ook typische guilty pleasures en de lekkerste zomerhits.

De nieuwe audiovormgeving omvat ruim 93 cuts, waaronder een uuropener, basic id’s, hyper id’s en vormgeving voor nieuws, weer en verkeer, naast de ingebruikname van de nieuwe baseline ‘Boost Your Life!’. Maurice Verschuuren en Kyra Macco blijven de zenderstemmen. Het jinglepakket is geproduceerd door Pure Jingles, dat eerder al nieuwe jinglepakketten produceerde voor zusterstations 100% NL en Sunlite.

Chiel de Leeuw, Marketing Director SLAM!: “Alles draait bij SLAM! om positieve energie. Dat is voor ons vanzelfsprekend en dat moeten we ons publiek dan natuurlijk ook heel expliciet vertellen. We hebben de afgelopen tijd gebruikt om het verhaal van SLAM! aan te scherpen. We zijn famous for onze uptempo muziekmix, daar zijn we groot mee geworden. We haten saaiheid en hebben een hekel aan heilige huisjes. We willen alles uit het leven halen, we zoeken de rand op, willen dansen, sjansen. SLAM! is niet te stoppen. Dit alles brengen we nu samen in ‘Boost Your Life’. Dat weten onze fans al lang en met de Boost Your Life brand campagne gaan we nu ook de rest van Nederland veroveren.”


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rett
Rett
15 augustus 2022 - 13:40 13:40

Pure Jingles mag ook eens een boost krijgen precies: Lekker cliché priet-priet-priet, man toch… Mochten bij Apple en Samsung dezelfde soort inspiratieloze medewerkers aan het werk geweest zijn als in ‘radio’, we zouden nog rondlopen met een 4G/5G draaischijftelefoon.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx