RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Sky Radio wordt 35 en pakt uit met een Top 1000

Het Nederlandse Sky Radio bestaat 35 jaar. Het non-stop muziekstation viert dit met een Top 1000, vanaf dinsdag 11 april. Een lijst met de grootste hits die er te horen waren en nog steeds zijn. Van oudsher zijn er ook in Vlaanderen (nog) een schare fans. Lang geleden, voor de komst van de commerciële zenders in 2001, dankzij de doorgifte op de kabel (bij onder andere Telenet). Later bracht de komst van het wereldwijde web een perfecte uitkomst.

Lange weg naar landelijk FM-netwerk

Na een paar week proefdraaien ging Sky Radio op 30 september 1988 van start als pan-Europees radiostation. Dat moest, omdat Nederlandse commerciële radio toen nog niet was toegelaten. Het signaal werd via satelliet meegestuurd met de tv-zender Sky Channel, die eind jaren ’80 via vele kabelnetten was geïntroduceerd. De echte lancering vond pas half oktober plaats. Phil Collins mocht met een druk op de knop zijn nieuwe, single ‘A Groovy kind of love’ starten.

In februari 1992 kreeg Sky Radio tijdelijk de FM-etherfrequentie 102.7 FM in West-Nederland (zenderlocatie: Rotterdam-Waalhaven). Toen in 1994 de etherfrequenties opnieuw werden verdeeld, werd het station gepasseerd. Na protest kreeg men de 100.7 FM toegewezen. Later kwamen ook 100.4 FM in Noord-Nederland en enkele steunzenders erbij. In 2003 volgde een nieuwe verdeling. Sindsdien is Sky Radio in Nederland te ontvangen op frequenties tussen 101.0 en 101.9 FM.

Formatwijziging

Lange tijd was Sky Radio een softpopzender, maar alweer ruim twee decennia geleden werd het format gewijzigd naar moderne pop. Wel bleef de formule al die tijd ongewijzigd: de hele dag non-stop muziek, uitsluitend onderbroken voor reclame, nieuws, weer en verkeer.

Voor deze Sky Radio Top 1000 kan gestemd worden op hits van de afgelopen jaren. Maar ook de echte classics van bijvoorbeeld Celine Dion, Mariah Carey, Gloria Estefan en Whitney Houston, komen in aanmerking. En uiteraard ontbreekt ook Collins niet. Zelfs kersthits, waar Sky Radio in december altijd uitermate goed mee scoort, staan bij de keuzemogelijkheden. Stemmen kan nog tot vanavond om 18:00 uur. (BVP – RadioWereld.nl)

° De Sky Radio Top 1000 is van dinsdag 11 tot en met vrijdag 21 april elke werkdag tussen 09:00 en 18:00 uur te horen.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx