RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Sky Radio Songfestival Pop-Up Station

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het officiële Eurovisie Songfestival laat nog een jaar op zich wachten, maar liefhebbers van deze liedjeskermis krijgen een alternatief aangereikt via de radio. Beelden van in gekke outfits uitgedoste deelnemers ontbreken dan wel, maar misschien is dat net goed en krijgt de oorspronkelijke bedoeling van deze wedstrijd opnieuw de volle aandacht…

Sky Radio haalt daartoe uit de archieven de beste en bekendste songfestival hits. Kosten (nou ja), noch moeite (een beetje) werden gepaard om vrijdag 1 mei jongstleden het online pop-up station ‘Sky Songfestival Hits’, te beginnen. Een opwarmer om in de stemming komen voor het eenmalige alternatief van het liedjesfestijn, Eurovision: Europe Shine A Light.

Vervangshow: Europe shine a light

Toen bekend werd dat het Songfestival dit jaar zou worden afgelast door de coronacrisis, kwam er al vrij snel de vraag om een alternatief uit te werken. De EBU en de Nederlandse openbare omroep, die dit jaar instonden voor de organisatie in Rotterdam, zullen een vervangshow brengen op 16 mei, de avond waarop de echte finale had moeten plaatsvinden dit jaar.

Tijdens de live show, die zo’n twee uur zal duren, zullen de 41 liedjes die dit jaar hadden moeten deelnemen geëerd worden op een ‘niet-competitieve’ manier. “En verder komen er ook heel wat verrassingen voor de fans en de kijkers thuis”, klinkt het. Zo zullen de artiesten die voor dit jaar waren geselecteerd een korte versie van hun nummer brengen, weliswaar ieder vanuit hun eigen land. Samen brengen ze een eerdere songfestivalhit. Oud-deelnemers worden uitgenodigd om liedjes te brengen “vanop iconische Europese locaties”.

“Europe shine a light” wordt gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit, vanuit een studio zonder publiek. Zij zouden ook de presentatie van het echte Songfestival verzorgen. De editie van dit jaar wordt verschoven naar volgend jaar.

° Het pop-up station is te beluisteren via Skyradio.nl en via de gratis Sky-app. Foto bovenaan: Jeangu Macrooy, die Nederland vertegenwoordigt dit jaar. (fotocredits: Sky Radio)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Sky Radio is THE Christmas Station (video)

Geen geurende dennennaalden, kerstbomen en pakjes aan de lopende band zonder de sfeervolle aanwezigheid van Lees verder

Sky Radio 101 FM gestart met kerstprogrammering

Met nog iets meer dan een maand te gaan tot aan de Kerst nemen de Lees verder

Blad 413: Joe, Sky Radio, Qmusic en veel Valentijn (video)

Straks sluiten we ‘Week 7’ definitief af met het gebruikelijke overzicht, zodat u op een Lees verder

Blad 343: NRJ, Sky Radio en NPO Radio 5 (video’s)

Tweeduizend leuke songs zoeken sedert het jaar 2000. Waren er dan echt zoveel? Hij wijkt Lees verder

Blad 298: Sky Radio, schijfjes en Julie (video)

Radiostation zonder deejays kan toch niet zonder stem Ooit duizenden euro's waard, nu raakt u Lees verder

Blad 282: Qmusic, Jan Wauters, Sky Radio

Omdat het Sportpaleis al voor de helft gevuld is, mogen Koen & Jonas een ochtendje Lees verder

Blad 281: Sky Radio, Jam en Joe (video)

Zonder dit bericht had u het misschien niet eens opgemerkt, noch gezien! Ook hier gaat Lees verder

Radioblad 121: Radio Report, Tineke & Sky Radio (video)

International Radio Report boordevol... internationaal archiefnieuwsKoningsdag : Tineke de Nooy presenteert eenmalig vanuit Paleis Soestdijk Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVM
PVM
3 mei 2020 - 23:44 23:44

Nu dinsdag, donderdag en zaterdag is er een alternatief songfestival te bekijken op https://www.facebook.com/eurostream2020/

Dit online evenement is een organisatie van Songfestival.be in samenwerking met een aantal andere Songfestivalwebsites. Zoals op het echte Songfestival werken ze met twee halve finales en een finale.

Wanneer? Op 5, 7 en 9 mei.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx