RadioVisie

  • .
    .

Sky Radio heeft nieuwe ‘visitekaartjes’ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De keuze uit het aanbod non-stop muziekzenders is de voorbije jaren met een waanzinnige snelheid toegenomen. Eerst doken ze massaal op via het internet, met de doorbraak van DAB+ volgde ook de digitale ether. Onder al dat geweld hield Sky Radio vrij goed stand. Tegenwoordig eigendom van de Talpa Media Group, begon hun avontuur reeds op 30 september… 1988, in Nederland. 

Een commerciële omroep was er nog niet toegestaan en men maakte gebruik van de zogeheten U-bochtconstructie. Daarom was het station in eerste instantie er enkel via de kabel te ontvangen. Ook diverse Vlaamse kabelboeren namen het signaal over. Tot er plots auteursrechten betaald moesten worden en toen was het heel snel gedaan met de continu stroom van perfect gekozen liedjes. Een Vlaamse variant was er niet.

In Nederland bouwde het station rustig verder aan z’n succes. Toen men in februari 1992 een eerste FM-etherfrequentie kreeg – waarna met mondjesmaat heel het land volgde – werd het marktaandeel gestaag groter. Lange tijd parkeerde men in de top 3 van meest beluisterde zenders. In Vlaanderen moesten luisteraars wachten tot Sky Radio ook via het internet was te beluisteren om de draad weer op te pikken. 

Mensen voelen… computers niet

Ondanks de huidige verhevigde concurrentie van non-stop muziekradio’s allerhande, haalt men in Nederland nog steeds een bevredigend marktaandeel. Plekje 6 en een cijfer dat redelijk stabiel blijft hangen rond de 8,0% is bijlange na niet slecht. Integendeel. En dat heeft men vooral te danken aan de uitgekiende muziekkeuze. Die wordt niet zomaar toevertrouwd aan de… computer. De menselijke inbreng blijft er groot. Maar ook het uitgekiende jingle-pakket, dat onlangs vernieuwd werd, draagt bij aan de populariteit.

Met dank aan een nieuwe producent. Dit keer is het pakket melodieuzer geworden dan de eerder zakelijke, bijna kortaf-stijl van Wise Buddah, waarbij de jingles meer een plichtpleging leken dan een station-identificatie. Het zijn power intro’s geworden, ingevulde zang dus op songs die Sky Radio het meeste draait. En de productie – dit keer gedaan in de SOB studio’s van Hans Everling, nabij de Amstel in Amsterdam, is best bijzonder. 

De vocals zijn van Natasja Blacquière-den Toom en Roger Happel. Waarna Dave Mourillon (foto boven), de eigenaar van The Jingle Planet, in zijn studio op Curaçao de verdere productie deed. The world is a global village, Marshall McLuhan, zei dat al. De nieuwe jingles varen de luisteraar tegemoet onder de vlag van The Jingle Planet. (TB – Met dank aan Jingleweb)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Sky Radio: Inhaal Kerstborrel op het strand (video)

Exact een half jaar na én voor kerst grijpt Sky Radio de kans om de Lees verder

Gaat Joe Sky Radio vervangen?

Sinds enkele maanden deed het gerucht de ronde dat het Nederlandse - niet onsuccesvolle - Lees verder

Sky Radio Songfestival Pop-Up Station

Het officiële Eurovisie Songfestival laat nog een jaar op zich wachten, maar liefhebbers van deze liedjeskermis Lees verder

Sky Radio viert op 27 december… derde kerstdag (video)

De opeenvolging van 'bijzondere' dagen is nauwelijks te tellen naarmate het jaar op z'n einde Lees verder

Hoe competent is Vlaanderen in het opstellen van een lokaal digitaal frequentieplan?

Toegegeven, het is wat uitdagend om de vraag in de kop hierboven zomaar luidop te Lees verder

Wallonië: lokale radio’s slaken digitale noodkreet

Radio Z, een federatie van 46 onafhankelijke radiostations in de Federatie Wallonië-Brussel, lanceerde donderdag de Lees verder

‘Selfop-tafel’ Hilversum III in ere hersteld

Hulde, de eerste mono-tafel van Hilversum III, die jaren in de kelders stond bij het Lees verder

Lokale DAB+ in Vlaanderen: (proef)kogel is door de kerk

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle heeft dinsdagnamiddag in een zoom-meeting met de Vlaamse lokale Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx