RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Sirius XM: slim van satelliet naar internet

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

We komen nog even terug op een Blad-berichtje van eergisteren. Sirius XM, een van oorsprong Amerikaanse aanbieder van radiocontent (tegen betaling) via satelliet, maar inmiddels ook via het internet te beluisteren, heeft Stitcher overgenomen hebben. Daarbij hadden we het terloops over het belang van advertenties. Stitcher is een mediabedrijf dat gespecialiseerd is in het maken, verspreiden en het genereren van inkomsten met podcasts. 

Volgens het IAB, het Interactive Advertising Bureau (°), zouden inkomsten uit advertenties in het jaar 2020 met 14,7% moeten stijgen. Wat mooi is, maar verbleekt bij het groeicijfer uit 2019, dat maar liefst 48% bedroeg. Het voorbije jaar was er inderdaad eentje waarbij allerlei makers zelf hun eigen podcast gingen uitbrengen, met de nadruk op storytelling.

Maar we hadden het over Sirius XM en Stitcher. Met deze overname haalt Sirius XM niet enkel de app binnen, maar ook een advertentie-netwerk én content netwerken. Met name dan Earwolf dat podcasts omvat zoals Freaconomics, WTF, Comedy Bang en meer. Sirius XM nam eerder ook al Pandora over, de streamingdienst pionier bij het aanbieden van muziek, gebaseerd op jouw voorkeuren.

En dan nog dit: Sirius XM heeft ook Simplecast gekocht, een distributienetwerk dat heel goede analytics tools biedt. En het is ook nog eens aandeelhouder in SoundCloud. Een bedrijf dus dat vele potjes op het vuur heeft staan – en daarmee bewijst dat het slim op tijd overgeschakeld is van een pure satelliet-speler, naar een aanbod dat ook content via het internet omvat. (HVG)

  • Het Interactive Advertising Bureau is een reclamebedrijf dat industriestandaarden ontwikkelt, onderzoek verricht en juridische ondersteuning biedt voor de online reclamebranche. De organisatie vertegenwoordigt wereldwijd veel van de meest prominente media, maar vooral in de Verenigde Staten en in Europa. 

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx