RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Sinksenweekend: Mi Amigo Special op KL85

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Nog volop genietend van dit weekend en toch kijken we alweer uit naar het laatste van de maand mei. Vooral omdat het een heel apart wordt. Niet enkel in de christelijke geloofsgemeenschap, maar net zo goed in de wereld van de radio. Het verlengde Sinksenweekend (Pinksteren is ook OK), werd in het verleden heel vaak gebruikt om extra lange hitlijsten uit te zenden. De zeezenders Veronica en Mi Amigo deden het. En de voorbije jaren verschenen ook steeds meer evenementenradio’s tijdens dat weekend. 

Ook dit jaar worden in het Vlaamse landschap her en der weer antennes opgetrokken en studio’s neergepoot. KL85 grijpt het Sinksenweekend 2020 aan om het nog anders te doen. Weliswaar gedreven door het feit dat hun eerder geplande evenement voor augustus, in het water is gevallen. Deze webradio die een continue promotiesteun is voor de media-evenementen die worden bedacht door het team Mi Amigo 40 en vzw Nordica, start op donderdag 28 mei, precies om middernacht, een lange Mi Amigo Special die doorloopt tot en met maandag 1 juni om 18:00 uur.

Zes jaar terug, toen tijdens het OLH Hemelvaart van 29 mei (2014) werd een eerste tijdelijke come back van Radio Mi Amigo georganiseerd door een ploeg anoraks (zo worden die hard offshore radio fans genoemd in het ‘milieu’). Vanaf het tijdelijke zendschip de Artemis, toen voor anker in Oostende, werd vier dagen en nachten uitgezonden. Deze samenwerking tussen de stad Oostende en de vzw Nordica kreeg de naam ‘Mi Amigo 40’ mee. 

Na maandenlange voorbereidingen was de legendarische zeezender terug te beluisteren op donderdag 29 mei 2014. Vijf jaar later werd het evenement met OLH Hemelvaart overgedaan in Blankenberge. Dit keer kreeg het evenement de naam ‘Mi Amigo 45’ mee. Gelegenheidszendschip was toen de Castor. Opnieuw was Radio Mi Amigo vier dagen terug van lang weggeweest. 

° Lees verder onder de foto’s.

Typerend voor beide Mi Amigo comebacks was het fantastische mooie weer dat een massa volk op de been bracht dat maar al te graag een kijkje ging nemen naar de radiostudio op de Artemis of afdaalde naar het kloppend hart op de Castor. Dit jaar – hallo Covid-19 – moest het roer echter helemaal om. Onder de vlag’ Gemini 40’ zou er heel veel aandacht uitgaan naar de rijke geschiedenis van de Vlaamse vrije radio.

Met de terugkeer van het Radiopraatcafé, de uitreiking van oorkondes en onderscheidingen aan de helden van toen, de ‘Vlaamse Veertig’ (onthou die naam). Zij vochten weliswaar niet in de gezondheidssector wel tegen een verstarde overheid. ‘Gemini 40’ zou daarnaast ook heel wat aandacht hebben voor offshore radio. Want daar lag immers de basis van heel wat vrije radio’s. Maar ‘Gemini 40’ wordt voorlopig even geparkeerd en opgeschoven naar volgend jaar.

Een alternatief werd voorzien via KL85. Tijdens de ‘Mi Amigo Special’ varen de (zend)schepen Artemis en Castor virtueel nog eens uit en wordt een keur aan de programma’s, die eerder te horen waren tijdens Mi Amigo 40 en Mi Amigo 45 opnieuw uitgezonden, verweven tot een aaneensluitend geheel met de actuele programma’s KL85. Iedere dag zijn er actuele interviews met oud- Mi Amigo dj’s tussen 14:00 en 15:00 uur, te horen. 

° KL85 – Hier luisteren


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 454: Rob, Ferry, Castor en RMC (video)

En wie hebt u vandaag al ontmoet? Wij zagen alleen de postbode. Hij parkeerde voor Lees verder

De Castor keert terug naar Blankenberge (video)

Tijdens het komende Hemelvaartweekend ontvangt de stad Blankenberge opnieuw de Castor. ‘Nou en?’, denkt de Lees verder

Blad 208: Zwitserland, Brussel en Blankenberge (video)

Zwitserse precisie is voorlopig ver zoek bij de afschakeling van het FM-park Arabische gemeenschap van Lees verder

Dit is ‘Mi Amigo 40’ vanaf de MV Artremis (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag Lees verder

KL85 presenteert: Caroline over Caroline & Ronan

Maar het is minder verwarrend dan u zou denken! KL85, de internetradio met de multi-identiteiten, Lees verder

KL85: Past, present and future in één radiostation

Pasen 2020. De gebruikelijke ingrediënten zijn aanwezig: de klokken, de hazen en de eieren. Met Lees verder

Blad 480: PROS, KL85, MENT en mediaconsumptie

Laatste Blad voor deze week, behoudens ontwikkelingen van die aard dat we een overwerkte redactie Lees verder

Blad 457: Adam & Jeroen, Nostalgie, Oorboekje en KL85

1 april is niet enkel 'verzenderkesdag', maar blijkbaar ook dé datum om nieuwe radioprojecten te Lees verder

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx