RadioVisie

  • .
    .

Share Your Song: 10 uur livemuziek tijdens Rode Neuzen Dag

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vrijdag 4 december is het opnieuw Rode Neuzen Dag. Zonder neuzenverkoop, zonder sportpaleisconcert of slotshow dit jaar, maar de actie voor het goede doel roept alle Vlamingen op om 4 december iets rood aan te trekken en zo Vlaanderen rood te kleuren.

Qmusic, VTM en HLN.be zenden op Rode Neuzen Dag 10 uur lang – van 8 tot 18 uur – de live radioshow ‘ShareYourSong’ uit. Meer dan 50 Vlaamse en internationale artiesten tekenen die dag present om zoveel mogelijk nummers die gedeeld werden met #ShareYourSong live te spelen. De artiesten van Liefde voor Muziek deden enkele weken geleden een oproep om liedjes te delen met #ShareYourSong.

Iedereen kan nog tot en met donderdag 3 december een nummer aanvragen met #ShareYourSong via Qmusic.be of in de app van Qmusic.

Qmusic-DJ’s Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe, Vincent Fierens en Jolien Roets praten deze ‘Rode Neuzen Dag-special’ aan elkaar. Er zijn ook korte gesprekjes met mensen die een plaatje aanvroegen en mensen die een plaatje krijgen. Vliegende reporters en Qmusic-dj’s Marie Monballiu en Matthias Vandenbulcke doorkruisen heel Vlaanderen om een aantal Vlamingen op locatie een plaatje cadeau te doen. Daarvoor reizen zelfs enkele artiesten met hen mee. Het blijft nog een grote verrassing aan welke voordeur of schoolpoort ze zullen stoppen.

Volgende artiesten doen al zeker mee: Regi & Camille, Bazart, Laura Tesoro, Clouseau, K3, Hooverphonic, Natalia, The Starlings, Milow, Stan Van Samang, Loïc Nottet, Jaap & Pommelien, Rolf Sanchez, Cleymans & Van Geel, Samson & Marie, Willy Sommers, De Romeo’s, Nathalie Meskens, Mama’s Jasje, Gio Kemper, Sandra Kim, Emma Bale, André Hazes, Sylver, Nora Gharib, Sean Dhondt, Belle Perez, Bart Peeters, Jasper Steverlinck, Tom Helsen, Slongs, Luka, Kenn Colt, Gala en vele anderen.

De meeste artiesten zullen eigen nummers zingen, sommigen brengen ook unieke covers. Een aantal buitenlandse artiesten geven zelfs een online mini-concertje. Het gaat dan om Zoe Wees van het nummer ‘Control’ – dat massaal werd gedeeld met #ShareYourSong, maar ook Tate Mc Rae tekent present. 

De Rode Neuzen Dag bleek dit jaar – meer nog dan andere jaren – heel erg nodig, zegt ambassadrice Birgit Van Mol: “Kinderen en jongeren zijn veel van hun zekerheden kwijt door corona. Ze hebben het vaak moeilijk om daar mee om te gaan. En het is natuurlijk de taak van Rode Neuzen Dag om hen hierin bij te staan. Want de actie vraagt al voor de vijfde keer op rij aandacht voor onze jongeren die het mentaal moeilijk hebben. Ook al kunnen we fysiek niet bij hen zijn in 2020, we moeten hen net nu blijven helpen.”

Share Your Song is op 4 december van 8u tot 18u bij Qmusic te volgen en ook te zien via Qmusic.be, de Q-app, Kanaal 39, VTM, VTM GO én HLN.be. Een compilatie van de hele uitzending volgt om 23u45 bij VTM. Rode Neuzen Dag is een initiatief van VTM, Qmusic, HLN en Belfius.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Qmusic Foute Party: De Kreuners en Mart Hoogkamer maken line-up compleet

Ook De Kreuners halen hun glitterkostuums en feesthoedjes uit de kast voor de Foute Party Lees verder

DPG Media zoekt jong mediatalent

Wie gekozen wordt maakt kans op een baan bij o.a. Joe en Qmusic DPG Media lanceert Lees verder

Qmusic: Metejoor trapt nieuwe podcastreeks op gang (video)

Vanaf morgen, woensdag 11 mei, leggen Q-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe Bekende Vlamingen weer Lees verder

Q-dj’s Maarten en Dorothee worden aan elkaar vastgeketend

Met ‘De Ketting’ organiseert de commerciële zender wellicht de meest extreme teambuilding ooit.

Qmusic: Dorothee en Maarten gingen (niet) door het dak (video)

De Foute Party van Qmusic trekt op 1 juli naar het Antwerpse Sportpaleis. Nadat de Lees verder

Qmusic zoekt ‘strafste stem’ (onder de douche) (video)

Radio is tot nader order een zo perfect mogelijk amalgaam van muziek, stemmen en een Lees verder

Q-Top 1000: ‘Bohemian Rhapsody’ is beste plaat aller tijden 

‘Wake me up’ van Avicii en ‘Viva La Vida’ van Coldplay vervolledigen de top 3 Lees verder

Inge De Vogelaere verlaat Qmusic

Inge De Vogelaere, die zo’n vijf jaar geleden voor het eerst de redactie van Qmusic Lees verder

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x