fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Sea Radio uit De Panne tot in Peru

Radiostations, het is een naam die vele ladingen dekt, zeker sinds het internet ook kansen biedt aan kleinschalige projecten. De inzet is er vaak niet minder om. Alhoewel dat soort stations wereldwijd kunnen worden beluisterd, zijn het net die initiatieven die meestal (te) onbekend zijn en blijven. En daar komen wij dan om het hoekje kijken. Omdat we respect hebben voor iedere inzet.

Sea Radio werd opgericht door enkele oud-presentatoren van de verdwenen Radio Atlantis uit Koksijde, een vrije radio die van 1983 tot 1985 uitzond op 101.5 FM, vanuit de toenmalige nachtkroeg The Ranch. Weekend Muziek Radio en Radio Westpoint waren in dezelfde regio actief. Bij Radio Atlantis Koksijde waren onder andere Tom Van Der Mast, Jolly Jumper, Ranchovilla, Bart Petersen, Patty Grant, Ton Bakker, Will De Jongh, Jan Van Dijk, Dirk Van Mechelen, Hans Van Ekeren en Miche betrokken. 

Tweede adem gevonden

Op 1 januari 2017 zette C-Radio De Panne z’n eerste pasjes op het wereldwijde web. Nauwelijks vier maanden later werd de naam gewijzigd in Sea Radio. Dit private hobby-project focust op de zaterdagse en zondagse luisteraars met een oldies format; muziek uit de jaren 60, 70 en 80, telkens van 10:00 tot 21:00 uur. De studio is officieus gevestigd op de Zeedijk in De Panne.

De hoge facturen van Sabam en Simim laten niet toe dat er 24/7 kan worden uitgezonden. Er zijn immers geen sponsors, initiatiefnemer Jan Van Dijk draagt alle kosten in zijn eentje. Hij kiest zelf de muziek uit zijn persoonlijke collectie, die daarna in een specifieke rotatie wordt ingeladen in de automatiseringssoftware. 

Soms wordt de non stop muziek ook live gedraaid in de studio door twee andere medewerkers; Dirk Van Mechelen en Patty Grant. De meeste luisteraars komen uit België en Nederland, maar er zijn ook rapporten uit onder andere Columbia, Filipijnen, Peru, Rusland en Singapore.

Af en toe wordt er live gepresenteerd en kunnen luisteraars liedjes aanvragen via e-mail. In de zomer duikt de mobiele studio regelmatig op tijdens een plaatselijk evenement.

° Sea Radio


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De gebeurtenissen rond Frontier – en meer bepaald het gebruik en de doorgave van radioportals
RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we
Ruud de Wild en Giel Beelen in de jury bij selectiedag  Jongerenplatform ZTACK, dat afgelopen
Webradio Atlantis warmt zich op voor elfde verjaardagNederland blijft de naam 'Veronica' hoog in het
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De keten is zo sterk als haar zwakste schakel. Het is een wijsheid zo oud
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
In het grote webradio-oerwoud is er één Vlaams boompje minderDe Brexit lijkt geen vat te

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Lokale helden
VRW nu ook in Sint-Truiden
Radio GRK zit middenin de politiek (video)
M fm: ‘net zo goed buiten als binnen’
Verkiezingen zijn ook ‘examen’ voor lokale radio 
Schlagers zingen voor Melinda (video)
De ‘café-politiek’ van MIG
Sluiten