fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Sea Radio uit De Panne tot in Peru

Radiostations, het is een naam die vele ladingen dekt, zeker sinds het internet ook kansen biedt aan kleinschalige projecten. De inzet is er vaak niet minder om. Alhoewel dat soort stations wereldwijd kunnen worden beluisterd, zijn het net die initiatieven die meestal (te) onbekend zijn en blijven. En daar komen wij dan om het hoekje kijken. Omdat we respect hebben voor iedere inzet.

Sea Radio werd opgericht door enkele oud-presentatoren van de verdwenen Radio Atlantis uit Koksijde, een vrije radio die van 1983 tot 1985 uitzond op 101.5 FM, vanuit de toenmalige nachtkroeg The Ranch. Weekend Muziek Radio en Radio Westpoint waren in dezelfde regio actief. Bij Radio Atlantis Koksijde waren onder andere Tom Van Der Mast, Jolly Jumper, Ranchovilla, Bart Petersen, Patty Grant, Ton Bakker, Will De Jongh, Jan Van Dijk, Dirk Van Mechelen, Hans Van Ekeren en Miche betrokken. 

Tweede adem gevonden

Op 1 januari 2017 zette C-Radio De Panne z’n eerste pasjes op het wereldwijde web. Nauwelijks vier maanden later werd de naam gewijzigd in Sea Radio. Dit private hobby-project focust op de zaterdagse en zondagse luisteraars met een oldies format; muziek uit de jaren 60, 70 en 80, telkens van 10:00 tot 21:00 uur. De studio is officieus gevestigd op de Zeedijk in De Panne.

De hoge facturen van Sabam en Simim laten niet toe dat er 24/7 kan worden uitgezonden. Er zijn immers geen sponsors, initiatiefnemer Jan Van Dijk draagt alle kosten in zijn eentje. Hij kiest zelf de muziek uit zijn persoonlijke collectie, die daarna in een specifieke rotatie wordt ingeladen in de automatiseringssoftware. 

Soms wordt de non stop muziek ook live gedraaid in de studio door twee andere medewerkers; Dirk Van Mechelen en Patty Grant. De meeste luisteraars komen uit België en Nederland, maar er zijn ook rapporten uit onder andere Columbia, Filipijnen, Peru, Rusland en Singapore.

Af en toe wordt er live gepresenteerd en kunnen luisteraars liedjes aanvragen via e-mail. In de zomer duikt de mobiele studio regelmatig op tijdens een plaatselijk evenement.

° Sea Radio


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Omdat het niet altijd klimaatmarsen moeten zijn: met radioreclame verander je de wereld Ook met
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Kink FM was een merkwaardig Nederlands radiostation. Niet in het minst door de naam, maar
West-Vlaanderen onderscheidt zich op velerlei wijzen Internationale kortegolfservice wordt Nederlandstalig uitgebreid Een nieuwe hitlijst, vraagt
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Muziek is uw ding? Dan is er nieuw en gratis 'speelgoed' op de markt om
Radio Maeva heeft zichzelf opgesplitst. Of iets in die zin, want heel duidelijk is het
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Lokale helden
VRW nu ook in Sint-Truiden

Radio GRK zit middenin de politiek (video)

M fm: ‘net zo goed buiten als binnen’

Verkiezingen zijn ook ‘examen’ voor lokale radio 

Schlagers zingen voor Melinda (video)

De ‘café-politiek’ van MIG

Sluiten